Ulukışla ilçesinde  Belediye Başkanlığı aday adaylığına iki bayan başvurdu. 


 Haber : Burcu ÇOPUR


Türk Kadını, 1930 yılında yerel seçimlerde aday olma hakkını elde etti. Ancak yerel yönetimlerde hala kadının adı yok.  Ülke nüfusunun yarısı kadınlardan oluşmasına rağmen, seçme ve seçilme kriterleri hala erkek egemenliği altında.  Yerel seçimler yaklaşıyor ancak kadınlar hala yaşadıkları yere ait kararlarda söz sahibi olacak, eşitlik ilkesinin bütün topluma yansıması gerçekleşmiyor. Gerek Belediye Başkanlığı gerekse il ve belediye meclis üyeliklerinde aday olmaları erkek egemen seçicilerin eliyle ya aday yapılmıyor, yada seçilemeyecek yerlerde vitrin olarak gösteriliyor.

 

Geçtiğimiz yıllarda Niğde Milletvekilliği için 3  kadın aday adayı çıkmıştı. Önümüzdeki yerel seçimlerde Belediye Başkan aday adayı olarak   Ulukışla Belediyesi’ne iki talipli çıktı. 

 

Ak Parti Ulukışla Belediye Başkan aday adayı olarak başvuruda bulunan Müzeyyen Yazıcı Ulukışla  Belediye Başkan Aday adaylığına başvurdu. Müzeyyen Yazıcı üstelik türbanlı bir aday adayı. 


CHP'den ise yine Ulukışla Belediye Başkan Aday adaylığına Senem Duray Gülşen aday adaylık başvurusu yaptı. 


CHP'den Ulukışla İlçesi Belediye Başkanlığı aday adayı Senem Duray Gülşen, 1955 Ulukışla doğumlu, Öğretmen emeklisi olan Gülşen, 2001 yılında aktif siyasete atıldı. CHP'nin Ankara kadın kolları başkanlığında görev yaptı. Halen Ulukışla ilçesinde ikamet etmekte. 


1971 Ulukışla ilçesi Gümüş köyü doğumlu olan Müzeyyen Yazıcı,  İlk, orta ve lise öğrenimini Ulukışla İlçesinde yapmış. AÖF ön lisans bölümünden mezun olan Yazıcı iş hayatına özel bankalarda çalışarak başlamış.  1998 yılından itibaren İstanbul Belediyesi İETT Genel Müdürlüğünde çalışan Yazıcı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapmış.

 

















Editör: TE Bilişim