Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar yanında Bor Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser, Niğde Merkeze bağlı Aktaş Kasabası Belediye Başkanı Yaşar Çamur ile birlikte Niğde Grand Otel’de bir basın toplantısı düzenledi.

 

Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar yaptığı basın toplantısında “ 40 yıldır bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ettiğini ve mevcut il yönetimi ve Milletvekili ile çalışamayacağını belirtti.

 

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi günü CHP Niğde il kongresi yapılmıştı.

 

Avşar, iki dönemdir Akp hükümetinin her türlü engellemesine ve baskılarına rağmen Ulukışla ilçesinde ciddi işler başardıklarını belirtti ve “ Geçtiğimiz Cumartesi günü İl Kongresi gerçekleştirildi. Bu kongreyi CHP’ye emek veren hiçbir siyasi anlayışla, etik kuralları ile bağdaştırmak mümkün değil. Bunları hazmedemediğim için bu gidişata dur deme anlamıyla CHP değerine karşı durmaksızın tüm değerlerini savunan bir belediye başkanı olarak CHP’den istifa ediyoum. İstifa dilekçemi ilçe teşkilatına sundum, mevcut il yönetimi ve mevcut milletvekili ile çalışmayacağımı beyan ediyor ve 40 yıllık rozetini taşıdığım CHP’den istifa ediyorum” dedi.

TOPLU İSTİFA YOLDA...

 Avşar Niğde Belediye Başkanlığına adaylığını açıklamasından sonra parti içinde çeşitli saldırılara maruz kaldığını söyledi. Hacı Avşar’a destek veren Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser ve Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur’da CHP yönetiminin düzelmemesi durumunda istifa edeceklerinin sinyalini verdi. 

 

Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser ise Hacı Avşar’dan sonra yaptığı açıklamada, “ Kızılca’ya belediye başkanı olduğumda Genel Merkezden oldukça fazla destek sözü aldım. Ancak aradan geçen bu süre içerisinde verilen destek sözlerinden hiç birisi yerine getirilmedi. Bundan dolayı seçmenim benden bu sözlerin hesabı soruyor. Tabi ki ben bu vaadlerin peşini bırakmış değilim. Yani sözün özü belde belediye başkanlarının CHP’nin gözünde kıymeti yok. Üçüncü yılımızı doldurduk ancak genel merkez bir kez bile bizleri toplayıp bir derdiniz, bir sıkıntınız var mı? Diye sormadı. Oysa yanıbaşımızdaki komşu kasaba Çukurkuyu kasabası Milliyetçi Hareket Partisinden Belediye Başkanı, onlar bu güne kadar tam 4 kez toplandı. Yani hak ettiğimiz değeri genel merkezden göremiyoruz. Halbu ki , iktidar olmanın yolu yerel yönetimlerden geçer.”dedi. 


Gülümser, Kızılca’da CHP’nin oylarını artırdığını belirterek konuşmasını geçtiğimiz hafta yapılan kongreye getirdi. Gülümser “ Geçtiğimiz gün yapılan il başkanlığı seçimlerinde sunulan listede 8 belediye başakından bir tanesinin ismi bile listede yok. Durum böyle olunca bizde değerlendireceğiz, bu gün Ulukışla belediye başkanı şahsi olarak istifasını açıkladı ama biz yaparsak Kızılca Belediyesinde meclis üyeleri ile birlikte topluca istifa etmeyi düşünüyoruz” dedi.

 

Merkeze bağlı Aktaş Kasabası belediye başkanı Yaşar Çamur ise “ yapılan bu kongredeki tablo benim açımdan etik olmayan bir tablodur. Bu tablo partide emeği geçmeyenlerin isimleri var. Biz eşimizle dostumuzla etimizle tırnağımızla mücadele verdik. Ben seçmen olduğumdan beri CHP’nin Aktaş’ta almış olduğu oy 100 küsür oydur. Çok yürekler acısı Doğan Şafak Beyin aldığı oy 170 civarında benim aldığım oy ise 500 civarında bu mu Cumhuriyet Halk Partililik… Ne verdiler ne götürüyorlar. Bakın yeni listeye bizim mücadelemiz nerede kaldı. Bizler Mustafa Kemal’in askerleri olarak mücadele ediyoruz. Sonuna kadar da edeceğiz. Bunların yanında biz yokuz, bu kişilerle beraber başta milletvekili Doğan Şafak olmak kaydıla bizim ismimizi çizmişler o listeden ben de gelecekte mücadele verip onları çizmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ama ben Cumhuriyet Halk Partiliyim biz bu partinin askerleriyiz bizim amacımız partimize zarar vermek değildir. Biz kendimiz arkadaşlarımızla meclis üyesi arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz eğer uygun görürlerse bizde istifa edeceğiz. Bu yönetim olduğu sürece istifamız söz konusudur. Bu bizim arkadaşımız benimde içimde milletvekilliği var onunda önünü kesmeye çalışacaklar. Kesemezler güçleri yetmez benim arkamda halk var. Ben köyleri ve kasabaları gezdim ben hepsine teşekkür ederim. Bizi hiç yalnız bırakmadılar o oylar bunlara değil bizlere verildi. İnşallah gelecekte görüşeceğiz mücadele edeceğiz. Burada biz varız halk var halkla biz her zaman için beraberiz” dedi. ” şeklinde konuştu.





 







Editör: TE Bilişim