Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Bulat, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz’u makamında ziyaret etti.

Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Bulat, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz’u makamında ziyaret etti. Görüşmede, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ve Niğde’de yaşanan gelişmeler ele alındı. 

 
Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz: “ Bizim gayemiz her şeyden önce ülkücü fikriyatı tanıtmak, yaşamak ve yaşatmaktır. Her ülkücünün öncelikli vazifesi de zaten budur. Bu fikriyata inanmamış; ancak içimizde bir şekilde yer edinmiş kişi veya kişilerin yaptıkları hatalar asla bu harekete mal edilemez! Çünkü her ülkücü şunu çok iyi bilir ki “ÜLKÜCÜLER, BAYRAK GİBİDİRLER. BAYRAK ASLA LEKE KABUL ETMEZ!” Ocaklarımız, Ülkücü terbiyenin devamını esas alan kurumlardır. Siyaset üstü bir yapısı vardır. Yegâne derdi memleket sevdalısı, devletine bağlı, milletinin hizmetinde nesiller yetiştirebilmektir. Ülkücülük, devleti ve milletini karşılıksız sevebilmenin adıdır. Bu vesileyle her ülkücünün temel görevi devlet terbiyesini ve millet sevgisini esas alan bir anlayışa sahip olarak yetişebilmektir. Makamlar gelip geçidir. Önemli olan fikriyattır. Bu noktadan hareketle, ülkücüler gökteki yıldızlar gibidir. Işıkları dünyayı aydınlatmaya yetmez ama insanlığa yol gösterirler. Ülkü Ocakları, yönünü şaşırmış, özünden uzaklaşmış, kendi değerlerine yabancılaşmış gençlerimizi kültürel yıkımlardan, asimilasyonlardan kurtaracak yegane oluşumlardır. OCAK, büyüğe saygının, küçüğe sevginin; mazlumun elinden tutabilmenin adresidir. Zalime karşı Yavuz, Mazlumun yanında Yunus olabilmenin okuludur. Gah Yesevi Dergahı gah Fen Bilimleri akademisidir. Milletini, bayrağını, devletini karşılıksız sevenlerin adresidir. 


Ülkücü Fikriyata inanmamış kişiler elbette makam ve mevki sahibi de olabilirler. Hatta şan, şöhret ve zenginlik gibi nimetlere gark olabilirler. Ancak bu inanmamışlar eninde sonunda hüsrana uğrayarak, silinip giderler. Sel gider kum kalır misali su gibi coşarlar da kum olamazlar. Tarih, her zaman asilleri yazmıştır, bundan sonra da asil insanları yazmaya devam edecektir. Asaletini Ülkücü Harekete İnanmakta bulanlar asla müflis değildirler. Ömürlerini Ülkücü Hareketin Bekasına Vakfedenler Aziz Şehidimiz, Mustafa Pehlivanoğlu’nun idamından önce yazdığı son mektubundaki şu dizeleri iyi anlamalıdırlar: “Ben sizlerin bir evladınız olarak, bugüne kadar Cenab-ı Hakkın ve Onun Resulünün, Yüce Peygamberimizin yolundan ayrılmadım. Alın yazımız böyle yazılmış. Kader ne ise onu çekeceğiz. Ben de kardeşim Haydar gibi bir an önce Allah'ın huzuruna çıkacağım. Eğer benim günahım varsa Cenab-ı Allah'ın huzurunda çekmeye hazırım. Yok, bir yanlışlık sonucu ölümüme karar verenler, idam edenler Allah'tan bulsunlar. Şunu hiç bir zaman unutmasınlar ki, Mustafa'lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır. Zafer her zaman Allah'a inananlarındır. Bunun için hiç üzülmeyin.”
Bu vesileyle Sayın Başkan, öncelikli hedefiniz ülkücü fikriyata inanmış ve ömrünü bu kutlu davaya adamış nesiler yetiştirmektir. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Cenab-ı Allah yâr ve yardımcınız olsun! Sizleri ve bizleri utandırmasın!”
 
Hafta sonu yapılan MHP Niğde Merkez İlçe Başkanlığı seçimine de değinen KILAVUZ, Niğde MHP İlçe Başkanlığını kazanan yönetime başarılar diledi, bu seçimin Niğde’ye ve MHP camiasına hayırlar getirmesini temenni etti.

 

Editör: TE Bilişim