Bu gün ulusal basına bir haber düştü. " 14 Şehre Yüksek Hızlı Tren Müjdesi" başlığıyla... Haber aşağıda...


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 5 yıl içerisinde Türkiye nufüsunun yüzde 40'ının yaşadığı 14 şehrin yüksek hızlı tren hattı ile birbirine bağlanacağını açıkladı.


Ulaşım alanında Türkiye'de çığır açmak istediklerini belirten Baklan Yıldırım, "Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türkiye'nin nüfus olarak yüzde 40'ına tekamül eden 14 büyükşehrini hızlı tren ağıyla birbirine bağlamış olacağız" dedi.


HIZLI TREN YAPILACAK 14 ŞEHİR

Bakan Yıldırım'ın bahsettiği 14 büyükşehir, Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Konya, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa, Kırıkkale, Sivas ve Yozgat.



*****


NİĞDE'NİN ÇEVRESİNDEKİ BÜTÜN İLLERE VAR... NİĞDE'YE YOK... 


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Konya, Adana ve Antalya bağlantılı hızlı tren projesi olduğu ve ileriki yıllarda bakanlık planlamasına alındığı biliniyor. Çevre iller planlamaya alınırken Niğde'ye Yüksek Hızlı Tren Yok... 

Bor Haber.net olarak Bakan Binalı Yıldırım geçtiğimiz yıl  Niğde'ye geldiğinde Yüksek Hızlı Tren konusunu  Valilik ziyaretinde sormuştuk ve 2025'e kadar Hızlı Tren Planlamasının yapıldığını ve Niğde'nin olmadığını söylemişti, kameralarımıza... (Görüntüler aşağıda tıklayın)


BİR KAÇ YIL ÖNCE TEMELİ ATILAN HAVAALANLARI HİZMETTE... 

1996 yılında temeli atılan Niğde Havaalanı AKP Hükümeti döneminde 2002 yılının Aralık ayında yatırım programından çıkartıldı. 

Niğde Havaalanı temelinin atılmasından yıllar sonra peribacalarına zarar vereceği teknik raporuna rağmen Nevşehir Havaalanı açıldı ve şuan yurt dışı ve yurt içi seferleri ile yoğun şekilde hizmet vermekte. 



GÜNEYDOĞU'DA HAVA LİMANI OLMAYAN TEK YER BİTLİS İDİ... BÖLGE SİYASETÇİLERİ SÖZÜNÜ ALDI YER TAHSİSİ YAPILDI.



Geçtiğimiz yıl 2 havaalanı, bu yıl 3 havaalanı hizmete sokuldu. En son Bingöl ve Şırnak'ta başbakanın isim babası olduğu kürtçü siyasetçinin isminin verildiği Şerafettin Elçi Havaalanı da tamamlandı. 


Güneydoğu da çok sarp ve nüfus oranı çok düşük olmasına rağmen 2011 yılında  Hakkari Hava limanı inşaatı başladı ve devam ediyor. 



Bitlis'te hava limanı yapılma tartışması 2009 yılından beri devam ediyor. Bölge milletvekilleri Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'dan hava limanı sözü aldılar ve yapılacak yeri bellirlendi  Bitlis -  Tatvan Sorgun Kışlasının karşısındaki alana yapılacak. 


Güneydoğu şuan Bitlis hariç bütün illerde havalimanı  var veya inşaatı devam ediyor.  Doğu Anadolu Bölgesi'nde sonradan il olan  Ardahan'da yok, ama yanıbaşındaki Iğdır ve Kars'ta birer hava limanı bulunuyor.



 Milletvekili Muharrem Selamoğlu döneminde Ereğli, Aksaray ve Niğde'nin ortak hava limanı olabilicek ve Bor Obruk köyü civarlarında bir hava limanı teklifi gündeme gelmiş ama Niğde gündeminde bile kadük kalmıştı. 

Niğde Hava Alanı yok, ama olsun "Niğde Havaalanın bitmesini istiyor" Niğde Havaalanı yapılması için birlik olalım" diye facebook sayfası var.



Nufüs oranı düşük iller ile birbirlerine komşu olan illerde hava limanı yapılırken, Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım Niğdelilere Nevşehir hava limanını göstermişti. 


Niğde'ye Yüksek Hızlı Tren Yok...

Niğde'ye Hava Limanı Yok...

Sizce Niğde'de Ne Yok...





Haber Yorum : Selim GÖKEL


HIZLI TREN HABERLERİMİZ İÇİN MANŞETE TIKLAYIN





Editör: TE Bilişim