İP Niğde İl Başkanı Yıldırım : “Uğur Mumcu yaşıyor olsaydı bugün o da Ergenekon’dan içerde olurdu “

 

İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım’ın basın açıklaması ;

 

Gazeteci, yazar ve araştırmacı Türk Devriminin ve Atatürk ilkelerinin yılmaz savunucusu Uğur Mumcu’yu, 24 Ocak 1993'te Ankara'da katledilişinin 19 ncu yıldönümünde saygıyla ve özlemle anıyoruz.

 

“ Ben Atatürkçüyüm, Ben cumhuriyetçiyim, Ben laikim, Ben antiemperyalistim, Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım, Ben özgürlükçüyüm, Ben insan hakları savunucusuyum, Ben Yobazların, Vurguncuların Düşmanıyım” diyen rahmetli Uğur Mumcu’yu o karlı günde gladyo katletmiştir.

 

O gladyo bugün Büyük Ortadoğu Projesi(BOP) kapsamında Türkiye’yi bölüyor. Türk ordusunun vatansever komutanları açılımlar yapılsın ve ülke bölünsün diye tutsak alınıyor. Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu bir süre önce “Uğur yaşıyor olsaydı bugün o da Ergenekon’dan içerde olurdu” demiştir. Bugün emperyalizme, bölücü teröre karşı olanların yeri aslında Silivri’dir.

 

Uğur Mumcu da Türkiye’nin tam bağımsızlığından yana antiemperyalist bir aydındı. Uğur Mumcu’nun eylem adamı olması yanında, kararlılığı, karanlıklara ışık tutma cesareti,  örnek Kemalist tavrı bugün tüm Türkiye’ye örnek olmalıdır.

 

Güldal Mumcu’nun yukarıdaki açıklamaları dolayısıyla milletimizin dikkatini bir kez daha Silivri’deki hukuksuz yargılamalara, tutuklamalara çekiyoruz. Haksız yargılamalar sona ermeden, Silivri boşalmadan ve Ankara’da bir Milli Hükümet kurulmadan şehitlerimizin faillerini de ortaya çıkarmak mümkün olmayacaktır.

 

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan herkese şunu da hatırlatıyoruz; önemli olan bilgi değil davranıştır. Türkiye’nin BOP kapsamında bölünmesine karşı, vatanın bölünmez bütünlüğü temelinde, her türlü ideolojik ve kültürel birlikten ayrı olarak, bir araya gelmek mecburiyetindeyiz. Bu hem Uğur Mumcu’ya, hem bu ülkeyi kuranlara ve hem de Cumhuriyete karşı bir borçtur.

 

İP olarak bu görevi yerine getiriyoruz, Uğur Mumcu’nun şahsında tüm şehitlerimizin bizlere bıraktığı bağımsızlık bayrağını daha yukarıya kaldırıyoruz.

 

İP NİĞDE İL YÖNETİM KURULU ADINA İL BAŞKANI Z.CEM YILDIRIM


Editör: TE Bilişim