Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nun girişimleri ile İlimiz ve Bor İlçemizi ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay  Gümüşler Manastırı’nda bulunan gülen Meryem Ana freskinin Türkiye tanıtımında kullanılacağını belirtti.
 
Bu konu ile ilgili Milletvekili Muharrem Selamoğlu bir açıklama yaptı.
 
Selamoğlu açıklamasında şöyle dedi ;
 
         Davetim vesilesiyle geçen ay ilimizi ziyaret edip, tarihi ve turistik bölgelerimizde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay’ la birlikte dün ulusal basınımızla da paylaştığımız bilgilerle, Niğdemiz Gümüşler Manastırında bulunan gülen Meryem Ana ve İsa freskinin dünyada karşılaşılan tek örnek olduğu belirtilmiştir.
 
         Sayın Bakanımız, Niğdemizde bulunan böylesine önemli bir tarihi bulguyu gelecek yıl tanıtım çalışmalarının figürü haline getireceğini ve bütün materyallerde bu figürün kullanılacağını değerli basınımızla paylaştı.
 
         Türkiye olarak turistleri gülen Meryem Ana ve İsa figürü ile karşılayacağımızı belirten Sayın Bakanımız freski ve Niğdemizi de Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı yapacağını belirtmiştir.
 
         Bu vesileyle ilimizin ülkemiz Turizm pastasından hak ettiği yeri bu kapsamlı çalışmalar sonunda alacağına olan inancımı siz değerli hemşerilerim ve ilimize bu vesileyle yatırım yapmayı planlayan değerli yatırımcılarımızla paylaşmak ihtiyacı hissettim. Yapılacak olan bu önemli çalışmanın başta hemşerilerim olmak üzere tüm Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını diler, bu çalışmada büyük emeği olan Sayın Bakanımız Ertuğrul Günay’a da ilimiz adına teşekkür ederim. İlimizin tarihine ve tarihi değerlerine sahip çıkan ve çıkacak olan tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunarım.  

BAKAN GÜNAY'IN NİĞDE BOR ZİYARET HABERİ İÇİN TIKLAYIN....


Bakan Günay'ın Niğde ve Bor Ziyaret Fotoğrafları....


 
Editör: TE Bilişim