Eğitim-İş Niğde Temsilciliğinin düzenleyeceği “ Türkiye’nin dünü, bugünü, yarını” konulu söyleşinin konuğu İzmir Milletvekili CHP Genel Başkan Yardımcısı parti sözcüsü Birgül Ayman Güler olacak.



Eğitim- İş Niğde Temsilcisi Timur Özkan yaptığı yazılı açıklama da  “Eğitim-İş NiğdeTemsilciliği olarak düzenlemiş olduğumuz”Türkiyenin dünü, bugünü, yarını” konulu söyleşiye İzmir Milletvekili CHP genel Başkan Yardımcısı parti sözcüsü Sayın Birgül AYMAN GÜLER katılacaktır. 13 Nisan Cuma günü saat 18,00'de Kültür müdürlüğü salonu'nda yapılacak olan söyleşiye bütün Niğdeli hemşehrilerimiz davetlidir” dedi.

 

Birgül AYMAN GÜLER  in özgeçmişi

1961’de Bergama’da doğdu.

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümünden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde yüksek lisans ve doktora yaptı. 

1985'te İçişleri Bakanlığında Araştırma Planlama Koordinasyon Uzman Yardımcısı, 1986-2002  yılları arasında TODAİE'de öğretim üyesi olarak çalıştı.

Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında 1996 yılında doçent, 2002’de Yönetim Bilimleri alanında Profesör unvanını aldı. 

2002 yılında öğretim üyesi olduğu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı TODAİE Yerel Yönetimler Araştırma ve Eğitim Merkezi ve A.Ü. SBF Kamu Yönetimi ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevleriini yürüttü.Kamu İşletmeciliği Geliştirme Merkezi ve Yerel Yönetim Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği-YAYED 'in kuruculuğu, yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulunan Birgül Ayman Güler, Cumhuriyet Mitinglerinin konuşmacıları arasında yer almıştır.

Halen 24.dönem milletvekili olan Birgül Ayman Güler, Kadın Kollarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve parti sözcülüğü görevlerini yürütmektedir. 

Birgül Ayman Güler’ in yayımlanmış çok sayıda kitabı ve makalesi bulunmaktadır.

 

Eserlerinden bazıları:

Türkiye’nin Yönetimi, Ankara 2009

Yeni Sağ ve Devletin Değişimi-Yapısal Uyarlama Politikaları, Ankara 2005

Kamu Personeli: Sistem ve Yönetim-Ankara 2005

Devlette Reform Yazıları-Ankara 2005

Yerel Yönetimler-Liberal Açıklamalara Eleştirel Yaklaşımlar-Ankara 2006

Yerel Maliye Sistemi (Tayfun Çınar ile ortak yayın) Ankara 2004

 

Editör: TE Bilişim