İşçi Partisi Niğde İl Örgütü, keşif uçağımızın düşürülmesinden sonra yeni bir aşamaya gelen Türkiye-Suriye ilişkilerinde yapılması gerekenleri bildiri-gazete ile halka ulaştırıyor.


Niğde Perşembe Pazarında dün İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım ve parti üyeleri çözümlerini içeren ve yurttaşları İşçi Partisi'ne üye olarak mücadeleye çağıran bildiri-gazeteleri yurttaşlara dağıtmaya başladı.


Bildiri-gazeteleri tüm ilçelerimizde vatandaşlarımıza dağıtmaya devam edeceklerini de belirten Yıldırım bildirilerinde şu görüşlerin yer aldığını anlattı:

SURİYE'Yİ SAVUNMAK TÜRKİYE'Yİ SAVUNMAKTIR!

Türkiye, Suriye İlişkilerinde Ne Yapmalı?
İŞÇİ PARTİSİ’NİN ÇÖZÜMLERİ!


Bu kritik süreçte, Türkiye’mizin menfaatleri ve geleceği için, uygulanması gereken politikaları halkımızın bilgisine sunuyor, herkesi açık tavır almaya ve mücadeleye çağırıyoruz.

TÜRKİYE’NİN SURİYE İLE HİÇBİR MESELESİ YOK
Türkiye’nin düşmanı Suriye değil, Türkiye’nin tepesindeki ABD’nin BOP Eşbaşkanlık rejimidir.

Türkiye, küresel katiller tarafından dostlarıyla kanlı bıçaklı hale getiriliyor.

Suriye’ye müdahalenin hedefinde aynı zamanda Türkiye vardır.

Suriye’nin bütünlük ve güvenliği, Türkiye’nin bütünlük ve güvenliğidir.

Türkiye, toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı için, başta Suriye’nin, sonra Irak ve İran’ın dostluğuna mecburdur. Komşularımız Suriye, Irak ve İran; aynı zamanda ABD emperyalizmine Türkiye’nin bütünlüğü için de direniyor.

Dış güçlerin hangi gerekçeyle olursa olsun Suriye’ye müdahalesine karşıyız.
Türkiye’nin, emperyalist güçler hesabına Suriye’de ateşe sürülmesi kabul edilemez.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ TEHDİT ALTINDA
ABD’nin Suriye harekâtına alet olmak, Türkiye için çok ağır sonuçlar doğuracaktır. Bölünme, ekonomik çöküş, iç çatışmalar, faşist dikta; bela adına ne varsa, Türkiye’yi beklemektedir.

KOMŞUYA DÜŞMANLIK, VATANA İHANET!
Suriye, Irak ve İran düşmanlığının varacağı tek adres, Türkiye’nin bölünmesidir.

Bugün Suriye düşmanı mevziye girenler, Türk milliyetçisi ve Türkiye yurtseveri olamaz!

İŞÇİ PARTİSİ ÇÖZÜMÜ GÖSTERİYOR!
TÜRKİYE NE YAPMALI?

1. Türkiye, Suriye düşmanlığına derhal son vermelidir. Saldırgan söylem ve yıkıcı faaliyetler durdurulmalıdır. Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duyulmalıdır.


 

2. Türkiye, “Suriye muhalifleri” adı verilen çapulculara silah, mühimmat, araç-gereç ve para desteğini derhal durdurmalıdır.

3. Türkiye, “Suriye muhalifleri” denen teröristlere tahsis ettiği karargâh, barınak, üslenme olanaklarını derhal geri almalıdır. Terör kampları ve üsler kapatılmalıdır.

4. Türkiye, Suriye’de yıkıcı ve bölücü faaliyet yürüten teröristlere askeri eğitim vermeye derhal son vermelidir.

5. Türkiye’de barındırılan Suriye kökenli teröristler, Uluslararası Hukuk kuralları ve Suçluların İadesi Anlaşmaları uygulanarak suç işledikleri ülkenin yönetimine teslim edilmelidir.

6. Suriye yetkilileriyle görüşmeler yapılarak, Suriyeli sığınmacıların güvenlik içinde evlerine dönmeleri için uygun ortam sağlanmalıdır. Suriye’den kitlesel göç kışkırtılmasına son verilmeli, mevcut kamplar kapatılmalıdır.

7. Suriye, Irak ve İran ile bölgede barış ve güvenliği sağlamak, bölücü ve yıkıcı terörü tasfiye ve bölgeye yönelik yabancı müdahaleyi etkisiz kılmak için her alanda işbirliği için girişimler başlamalıdır.

8. Türkiye- Suriye ilişkileri normalleştirilip ekonomik yaptırımlara karşılıklı olarak son verilmeli, ekonomik ve ticari ilişkilerin önü açılmalıdır.

9. Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlar temizlenmeli, sınırın iki tarafındaki halkın insani, ekonomik, kültürel ilişkilerini geliştirmek için gerekli anlaşmalar yapılmalı ve uygulamaya geçilmelidir.

10. Türkiye, Suriye, Irak, İran, Azerbaycan, Lübnan ve KKTC arasında ekonomik kalkınma, enerji, ticaret ve kültür alanlarında ortak çıkarlara dayanan ilişkileri geliştirmek amacıyla gerekli bölgesel örgütlenmeleri kurmak için temaslara başlanmalıdır. Gümrükler adım adım kaldırılmalıdır.
11. Doğu Akdeniz’deki petrol, doğalgaz ve diğer doğal kaynakların değerlendirilmesi amacıyla, Türkiye, Suriye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Lübnan arasında işbirliği ve ortak örgütlenme için harekete geçilmelidir.

• Türkiye - Suriye kardeştir, Savaşa Hayır!
• Terör kampları kapatılsın, teröristler sınırdışı edilsin!
• Türkiye, Ortadoğu’da ABD piyonluğu yapamaz!
• Kürecik Füze Kalkanı üssü kapatılsın!
• Yurtta Barış, Bölgede Barış, Dünya’da Barış!
• BOP’a karşı Batı Asya Birliği!


ÇÖZÜM: Atatürk Devrimi’nin Programı!
GÖREV: BOP Eşbaşkanlığını yıkıp, Milli Hükümeti kurmak!
HEDEF: Yeniden Atatürk Cumhuriyeti!


Editör: TE Bilişim