İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım’ın yazılı basın açıklaması;

 

Milli Güvenlik Kurulu(MGK)’nun geçen hafta yaptığı toplantıda Suriye’yle ilgili bir takım kararlar alınmıştır. MGK’nda alınan Suriye ile ilgili kararlar Türkiye’nin güvenliğini tehdit etmektedir. Oysa MGK’nın görevi, Türkiye’nin güvenliğini sağlayıcı kararlar almaktır. Suriye’nin bütünlüğü ve güvenliği, Türkiye’nin bütünlüğü ve güvenliğidir. Suriye’ye müdahale Türkiye için iç çatışma, kaos ve yıkım demektir.



         ABD’nin ‘Uluslararası toplum’ uydurmasıyla, ilkini geçen hafta Tunus’ta düzenlediği toplantı, ‘Suriye’nin Düşmanları Toplantısı’dır. MGK’nın bu toplantıyı olumlaması ve ikincisinin Türkiye’de yapılmasını benimsemesi kabul edilemez. Bu girişim, sadece Suriye’ye değil, başta Türkiye olmak üzere, bütün Batı Asya’ya düşmanlık girişimidir. Bu toplantının ülkemizde yapılmasına izin verilemez.

 

ABD, Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında, komşumuz ve dostumuz Suriye’ye karşı Türkiye’yi ateşe sürmek istemektedir. ABD’nin Suriye savaşının hedefinde aynı zamanda Türkiye vardır. Bu koşullarda, savaşa karşı Türkiye Cephesi oluşturmak zorunludur ve kaçınılmazdır. Türkiye’nin geleceği burada düğümlenmiştir.

 

ABD’nin Suriye savaşında piyon olmak, ekonomiden iç barışa kadar her şeyimizi alt üst edecektir. Suriye’ye açılacak savaşın sonucu; bölünme, ekonomik çöküş, iç çatışma ve faşist diktadır. Bu operasyon, aynı zamanda Kuzey Irak’ta kurulan İkinci İsrail’i, Suriye ve Türkiye toprakları üzerinden Akdeniz’e çıkarma operasyonudur.

 

Rusya, İran ve Çin, Suriye’ye yönelen tehdide karşı kesin ve kararlı bir tavır içindedir. Türkiye’nin Suriye, İran, Irak, Lübnan, Rusya ve Çin ile karşı karşıya gelmesinin bedeli çok ağırdır.

 

İşçi Partisi olarak, herkesi, hiçbir ayrım yapmadan Türkiye-Suriye Barış Cephesine çağırıyoruz. Parti ve siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin; bütün siyasi partilerimizi, sendikalarımızı, meslek odaları ve demokratik kitle örgütlerimizi, bütün yurttaşlarımızı Türkiye Cephesini birlikte kurmaya ve mücadeleye çağırıyoruz.

  

İP NİĞDE İL YÖNETİM KURULU ADINA İL BAŞKANI Z.CEM YILDIRIM

 

Editör: TE Bilişim