Elmalı İlköğretim Okulu’nun İl Kültür Müdürlüğünde açtığı ebru ve resim sergisi sonucunda Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karacan ve Şube Müdürü Yakup Yılmaz’ın Okul Müdürü ve öğretmenlere karşı tavırları ve söyledikleri tepki çekmeye devam ediyor.
 
Konu ile ilgili KAMUSEN’e bağlı Türk Eğitim-Sen Niğde İl Temsilcisi İhsan Uğraş sert bir kınama mesajı yayınladı. Konu ile ilgili Türk Ocakları Niğde Şubesi de bir basın açıklaması yaparak olayı eleştirmişti.
 
Niğde Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser’in yurt dışında olduğu belirtildi.  Konu ile ilgili Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünün açıklama yapması bekleniyor.
 
Türk Eğitim Sen İl Temsilcisi İhsan Uğraş’ın basın açıklamasını aynen sunuyoruz.
 
Okulların en önemli ve öncelikli görevi öğretimden ziyade, eğitimdir. Türk Millî Eğitiminin amaçları açıklanırken; “Türk millî eğitiminin genel amacı, Türk milletinin bütün fertlerini; (…) İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak,
            Böylece, bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu arttırmak; öte yandan millî birlik ve bütünlük içinde iktisadî, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmaktır.” şeklinde ifade edilmiştir.
         Bu bağlamda Elmalı İlköğretim Okulu müdürü, öğretmenleri ve öğrencileri, Türk Milli Eğitiminin amaçlarında ifadesini bulan çok güzel ve takdire şayân bir faaliyete imza atmışlar ve “YANSIMALAR” adı altında İl Kültür Müdürlüğü binası içerisinde resim ve ebru sergisi açmışlardır. Küçük bir kasaba okulunun bu faaliyet ve başarısını Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi olarak kutluyor, başta okul müdürü Sayın Cemal SEVİM olmak üzere tüm öğretmen, personel ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.
         Bu kadar güzel ve takdir edilmesi gereken bir faaliyet, maalesef İl Milli Eğitim Müdürlüğünce adeta cezalandırılmak istenmiş; teşekkür edilmesi gereken idareci ve öğretmenlerimiz İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü tarafından hiç de hak etmedikleri hakaret ve davranışlara maruz kalmışlardır. Okul müdürü ve yanında bulunan öğretmenimize söylenen hakaret dolu sözleri esefle karşılıyor, şiddetle kınıyoruz.
         Makam ve mevkisi ne olursa olsun hiç kimsenin okul müdürüne ve öğretmene hakaret etme, onları aşağılayarak rencide etme hakkı yoktur. Köy ve kasaba okullarımızda çalışan öğretmen ve idarecilerimiz, en az merkez okullarda çalışan öğretmen ve idarecilerimiz kadar çalışkan, gayretli, fedakâr, onurlu ve başarılıdırlar. Köy ve kasaba okullarımızı küçümsemeye hiç kimsenin hakkı ve yetkisi yoktur.
         Kaldı ki, Elmalı İlköğretim Okulu tarafından açılan bu serginin planlaması aylar öncesinden yapılmış, bir ay önceden de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür Müdürlüğünden gerekli izinler alınmıştır.
 
Madem bu serginin erken bitirilmesi isteniyordu, yetkili makamlar neden bu etkinliğe istenilen süre kadar izin verdiler? Madem izin verildi, şimdi neden erken kapatılması isteniyor?
         Elmalı İlköğretim Okulu’nun yaptığı etkinlikte bir usulsüzlük varsa, resmî olarak gereken yapılır. Ama baskı ve hakaret neyin nesidir, anlamak mümkün değil?
         Türk Eğitim-Sen olarak her zaman hakkın ve haklının yanında ve savunucusu olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.



Editör: TE Bilişim