AKP hükümetiyle birlikte gelen iktidar belediyeleri, yine yaptı yapacağını..

 

 

MHP Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, her geçen gün Türklük kavramının yok edilmek üzere bu milletin üzerinde oynanan oyunlara bir yenisinin daha Niğde Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, Hükümet meydanı Belediye parkı önünde bulunan Türk Büyüğü heykelleri sessiz sedasız milletin Niğde’nin sinesi olan meydandan kaldırıldığını söyledi.

 

Açıklamasına devam eden İmdat Yağmur, “Tabelelardan sökülen Türk ifadeleri, her geçen gün yıpratma ve yok etme çabaları atalarımıza kadar uzandı. Bu devletin kurucuları yedi düvele hükmeden büyük  hükümdar ve liderlerin sembolikte olsa sergilenen heykelleri ve kısa öz geçmişleri artık yok. AKP zihniyeti burada bunu bir kez daha açıkça göstermiştir. Cumhuriyetin izlerini silmeye çalışan zihinler şimdi Türklüğün kökenine de el atmaya kalktılar.”dedi.

 

“ BU KÜÇÜK OYUNLAR AYAĞINIZA DOLANIR”

 

MHP İlçe Başkanı İmdat Yağmur açıklamasının devamında ; Niğde’nin göbeğinden sökülen heykeller kıyı köşe bir yana dikilerek işte kardeşim biz atmadık ya diktik yine bir parka diyerek kandırmaya çalışsalar da kimse arttık kendilerine inanmayacak. Çünkü zihinleri oyalamak için ülkemizin milli içeceği ayran lafları ile gündeme malzeme arayarak halkı kandıran zihniyet bu milletin mayası olan öz geçmişimizi de gözlerden uzağa koymaktan yada hepten yok etmekten geri kalmayacaktır. Buna müsaade etmek mümkün dahi değildir. Bu millete bu güzel tarihe, bu köklü geçmişe kimsenin dokunmaya el uzatmaya gücü yetmez. Yerinden özensizce sökülen büstleri yine aynı yerinde görmek istiyoruz. Buradan Niğde belediyesine ve yetkililerine sesleniyorum. Bu küçük oyunlar gün gelir ayağınıza dolanır. Hizmet yapmak yerine hezimete devam etmek ise düşündürücüdür.”dedi.




NİĞDE BELEDİYESİ DAHA ÖNCE DE BUNA BENZER UYGULAMALAR YAPMIŞTI. 

Afganistan’dan göç ederek ilimize yerleşen ve Altay Köyünde yaşayan Kazak Türklerininefsane lideri Cengiz Han’ın torunu Abılay Han,ın heykeli bir önceki dönem Belediye Başkanlığı,  Altay Köylüleri ve Kazakistan Büyükelçiliğinin girişimleri ile Derbent Kavşağına dikilmişti. Niğde Belediyesi Derbent kavşağında yeni düzenleme yaptı ve Abılay Han heykelini kaldırılmıştı. 

Önceki dönem de bazı kavşaklarda bulunan 9 direk üzerinde bulunan Türk Bayrakları da kavşak düzenlemesi yapıldıktan sonra yerlerine takılmamıştı. 


Türk Büyükleri Büstleri Kaldırılmadan önce haberini yapmıştık TIKLAYIN













 

Editör: TE Bilişim