Araştırmacı, Yazar, Belgeselci Dursun Özden’in Ulukışla ilçesindeki konferansının iptal edilmesi tartışmaları devam ediyor.


Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Merkez İlçe Başkanı Atilla Soylu, Turizm Haftası nedeni ile Araştırmacı Yazar Belgeselci Dursun Özden’in Ulukışla ilçesinde yapacağı konferansın yasaklanmasına tepki gösterdi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Atilla Soylu konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi.

“Yurt genelinde kutlanmakta olan “Turizm Haftası” Ulukışla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi katkılarıyla Dursun Özden’in sunacağı “Alternatif Turizm ve Atatürkiye”adlı konferans Ulukışla ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık tarafından yasaklıyor. Geçen ay verdiğimiz şehitler sebebi ile kırk gün kırk gece yas ilan ettik gerekçesi ile.

    Şehitlerimize Allah tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum.Tüm etkinlikleri yasakladık diyen ilçe milli eğitim müdürlüğü ve Kaymakamlık   daha 1 hafta önce Polis Haftası kutlanmasına izin veriyor bize yasaklanan günde Masal şenliği düzenlenmesine izin veriyor. O zaman Kırk gün yas gereği, bir hafta sonrada 23 Nisanı yapmayacaksınız. 

 Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir ve Ulukışla Kaymakamı Sayın Ferhat Atar Bu ne perhiz ne lahana turşusu,  Söylem ile Eylem birbirini tutmuyor. Atatürk’e mi karşısınız? Atatürkçülüğe mi yoksa bu konferansı verecek olan Dursun Özden’ e mi… sanırım bir açıklama yapmanız gerekiyor.”dedi. 

ÖNCEKİ HABERİZİM İÇİN TIKLAYIN


Ulukışla’da Konferansa İzin Yok




Editör: TE Bilişim