Programın açılışında konuşan Niğde Belediyesi 2’inci sıra Meclis Üyesi Adayı Mustafa Giray, “Hepimizin bildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız bu seçimlere çok önem veriyor. Hepimizde bu ciddiyetle bu seçimlere bakmalı, her kapıyı çalmalı, her eli sıkmalı ve herkese kendimizi anlatmalıyız. Kesinlikle rehavete kapılmamalı, alanları boş bırakmamalıyız.  Bizleri belediye Meclis üyeliğine layık gördüklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Belediye Başkan Adayımız Emrah Özdemir’e v Ak Parti teşkilatına çok teşekkür ederim " dedi.

Ak Parti Niğde Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir; “ Mustafa Ağabeyimize ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederiz bizi bir araya getirdi sağ olsun. Şehrimize faydalı olmak adına şehrimize eserler katmak adına Belediye Başkanlığı yapmak istiyoruz. 31 Mart akşamında da öncelikle şunu söyleyeceğim şehrimizde taş üstüne taş koymak istiyoruz, bu güne kadar taş üstüne taş koyan hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun Herkesten Allah razı olsun.  Önemli olan bu memlekete bir şey üretebilmek derdimiz memleket başka hiçbir derdimiz yok.  31 Mart’tan sonra 1 Nisan da bu görev nasip olursa gerçekten büyük eserler yapmak istiyoruz.  Bu şehre büyük eserler bırakmak istiyoruz.  Büyük eserler bırakmayacaksak Allah bana o görevi nasip etmesin. Bu şehrin kaderini değiştiremeyeceksek rutini devam ettireceksek bile Allah bana bu görevi nasip etmesin” dedi.

NİĞDE’NİN 40 YILINI PLANLAMAYA ADAYIM
Gerçekten ben bu şehrin kaderini değiştirmek istiyorum diyen Özdemir; “ Ben bugün belediye başkanlığına adaysam bugüne kadar yapılanları bu şehre yeterli görmediğimiz için. Elbette bunun bir dönemi bizim partimiz belediye başkanlığı olarak bizim partimizdeydi daha öncesinde farklı bir partideydi iki tane üç tane belediye başkanlığı yaşadık. Dört tane belediye başkanımız var bu şehirde hayatta olan bu şehre belediye başkanlığı yapmış olan bizim derdimiz dediğimiz gibi bu güne kadar yapılanlardan Allah razı olsun. Ama bizim istediğimiz bu güne kadar yapılamayanı yapmak bu güne kadar konuşulamayanı konuşmak, biz bu şehri büyütmek istiyoruz.  Biz burada esnafız bu şehri büyütmemiz lazım, bu şehir büyürse bizde büyürüz. Ufkumuzun açık olması lazım, ben bu şehrin 30 yıl sonrasını, 40 yıl sonrasını planlamak istiyorum. Çünkü bir imar planı bir şehre 30 yıllık yapılır. Bir şehrin 30 yıl sonraki nüfusunu hesaplarsınız açacağınız yolları, bırakacağınız yeşil alanları, eğitim alanlarını, ibadet alanlarını ve aklınıza gelebilecek ne varsa 30 yıl sonraki nüfusuna göre yaparsınız” diye konuştu.

500 BİN NÜFUSLU BİR NİĞDE’NİN TEMELLERİNİ ATACAĞIZ
400 bin, 500 bin nüfuslu bir Niğde’yi hayal ederek temelleri atmaya çalışacaklarını belirten Ak Parti Niğde belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir; “ Niğde ‘de bir trafik problemi yaşadık yıllarca yaşıyoruz otopark problemleri yaşadık, hava kirliliği yaşıyoruz.  Demek ki biz 140 bin nüfuslu bir şehri bile hayal edememişiz, o yüzden biz daha büyük hayal edeceğiz.  400 bin 500 bin nüfuslu bir Niğde’yi hayal edeceğiz, temelleri atmaya başlayacağız.  Bu nüfus çocuklarımıza mı olur bize mi olur bilinmez, bizim amacımız biz bu nüfusu görelim ki ikinci hastanemizi açalım, hava alanımızı bir an önce faaliyete geçirelim. Bu şehre yapılamayan nüfus yetersizliğinden dolayı birçok iş var bunları yapalım bu yüzden bir hayalimiz var ve bu hayalle yola çıktık. Bana bu görev 1 Nisan da nasip olursa ilk günden itibaren bu görevin biteceği son günü düşünerek hareket edeceğim hatta görevin biteceği son gün değil. Son nefesi verdiğimizde arkamızda dedikodumuz mu konuşulacak yoksa eserlerimiz mi konuşulacak, biz arkamızda eserlerimizin konuşulacağı bir şehir bırakmak istediğini belirtti.

NİĞDE’DE YATIRIMCILARA ÖNCELİK TANIYACAĞIZ
Projelerinden birkaç tanesini anlatan Özdemir; “Yatırımcı Niğde ‘de yatırım mı yapmak istiyor gelsin, Niğde Belediyesinde çayını kahvesini içerken biz işini halledelim adamı hiç yormayalım yeter ki yatırım yapsın, yeter ki insanımıza ekmek versin, başka hiçbir derdimiz yok.  O yüzden önceliğimiz olacak ve hızlı bir şekilde el atacağız.  Devamında ne yapacağız bu şehre yeşil alanlar yapacağız, yollar yapacağız, otopark sorunumuzu bitireceğiz.  Çok büyük otopark sıkıntıları var, bunun farkındayız. Bunlarla alakalı düzenlemeler yapacağız. En büyük projemiz şehir merkezine en büyük yeşil alanı inşa edeceğiz,  şehrin merkezine 200 dönümlük bir yeşil alan yapmak istiyoruz.  200 dönüm bunu nereden bulacağız, Niğde şehir merkezinde 40 metrekare belediyenin arsası yok.  Biz eski rektörlükten Süleyman Fethi Caddesinin bir ucunda diğer ucundaki Hüdavend Hatun Türbesine kadar büyük bir alan var, burası tamamen kamu binalarıyla dolu ön tarafta bankalar caddesi var özel mülkiyetlere dokunmadan kamu binalarının olduğu kamu arsalarını yeşil alana dönüştüreceğiz.  Burada koruyacağımız binalar var, öğretmen evi gibi endüstri meslek lisesi gibi ve Anadolu lisesi gibi tarihi ve tescilli olan binaları koruyacağız.  Bunun dışında ne var ne yok hepsini dönüştüreceğiz ama neye dönüştüreceğiz yeşile dönüştüreceğiz kentsel dönüşümü yeşil dönüşüm yapacağız, şehrin meydanında 200 dönümlük bir yeşil dönüşüm olacak.  Bankalar caddesi, bor yolu, Süleyman Fethi Caddesi 3 şerit tek yön, yaya kaldırımları genişleyecek, bisiklet yolu yapılacak akıllı bisiklet uygulaması olacak. Orada yürüyüş yolları olacak, bisiklet yolları olacak, kalan binaları sosyal tesisler yapacağız bu projem kitapçığımda göreceksiniz çok farklı bir proje bizim dönüşüm yapacağımız binalar zaten ömrünü tamamlamış binalar israf yapmayacağız” dedi.

NİĞDE’YE 200 DÖNÜMLÜK YEŞİL ALAN
Eski rektörlük dediğimiz binalar yapılalı yaklaşık 60 yıl olmuştur, biz bunları yıkacağız. Hızlı bir şekilde yenilerini başka yerlere yapacağız, hem şehirde rahatlatmış olacak.  Böylelikle şehrin tam ortasında 200 dönümlük yeşil alan olacak gördüğünüz caddeler sokaklar tamamen  değişecek, altında otopark olacak.  Niğde’nin bu Bor Caddesinin ve Süleyman Fethi caddesinin otopark yükünü alacak otoparklar yerin altında olacak, üstü yeşil alan olacak.  Biz bu projeyle şehrimizi yeşil alana kavuşacak otopark sıkıntısını bitirmiş oluyoruz ve trafiği de rahatlatmış oluyoruz.  Trafik nasıl rahatlıyor bu bölgede toplam 6 bin tane öğrenci var 2 binde memur var biz bunları şehrin farklı noktalarına dağıtığımız zaman şehir merkezine de günde 8 bin kişi girip çıkıyor trafiğimizde rahatlıyor.  En büyük projemiz bu bunu 5 yıl içerisinde yapacağız inşallah. Bu bugünden yarına olacak bir şey değil, 3 yıl içerisinde yapacağımız projelerimizde var” diye konuştu.

 BANKALAR CADDESİ BOR YOLU CADDESİ TEK YÖNE DÜŞÜYOR
Bankalar caddesi Bor yolu caddesi tek yöne düşüreceklerini ifade eden Özdemir; “Bankalar caddesi, Bor yolu, Süleyman Fethi Caddesi 3 şeritten tek yön, yaya kaldırımları genişleyecek, bisiklet yolu yapılacak ve akıllı bisiklet uygulaması olacak. Ayrıca Bor caddesinden Süleyman Fethi Caddesine kadar tek yön olan yollarda ara sokaklara ring yolları da açılıp ara sokaklardaki esnaflarımızda canlandırılacak.  Paşakapı caddesinde ve Elhacı Mahmut caddesinde otoparklar üreteceğiz, hiçbir yer bulamıyorsak da okul bahçelerinin altını kapalı otopark yapacağız. Bununla ilgili iki yıl önce meclisten bir kanun çıkmıştı, bunu hızlı bir şekilde uygulamaya başlayacağız Esenbey mahallesin de, Paşakapı caddesinde yerimiz var ama biz otopark yapmamıştık maalesef bunları hızlandıracağız ve sizin otopark sıkıntınızı da çözeceğiz” diye konuştu.
 


 
Editör: TE Bilişim