AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve arkadaşları tarafından Meclis Başkanlığı'na sunulan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde, Orman Kanunu'nun 34. maddesinin birinci fıkrasında yer alan "o yer nüfusuna kayıtlı olarak ikamet eden" ibaresi "en az bir yıldır kesintisiz ikamet eden" şeklinde değiştirilmesi öngörülüyor.

  

Böylece orman köylerinde yaşayan ve ancak yaşadıkları köyün nüfusuna kayıtlı olmayan orman köylüleri, ORKÖY kredilerinden yararlanabilecek.

Sürücü belgeleri süreli olarak verilecek. Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesi  ile araç kullananlara 343 lira idari para cezası kesilecek ve sürücü belgesi geri alınacak.

 

 

İlk defa sürücü belgesi alanlar, en az bir yıl süre ile aday sürücü olarak kabul edilecek Sürücüler, yurt dışına çıkışlarında uluslararası sürücü belgesi almak zorunda kalmayacak.


2005'ten itibaren vekil imam, vekil müezzin-kayyım ve Başkanlığa bağlı Kur'an kurslarında vekil olarak öğreticilik yapanlardan, ilgili düzenlemenin yürürlüğe girmesinden itibaren 3 ay içinde müracaat etmeleri halinde ve yeterlilik belgesine sahip olmaları koşuluyla Başkanlık tarafından ilgili kadrolara hiçbir sınırlamaya bağlı olmaksızın atanabilecekler. 



Editör: TE Bilişim