Türkiye’nin önde gelen 538 sendika Konfederasyonu, Meslek ve Sivil ToplumKuruluşu Temsilcileri ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde darbe kalkışması ve TBMM’nin bombalanmasına ortak açıklama yaparak kınadılar.



Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen’in de aralarında bulunduğu TBMM İdare Amirleri ve önde gelen 538 sendika konfederasyonu, meslek ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile birlikte TBMM’de ortak açıklama yaptı.

Türkiye’nin önde gelen 538 sendika Konfederasyonu, Meslek ve Sivil ToplumKuruluşu Temsilcileri ile birlikte TBMM'de yortak açıklama yaptı. Yapılan toplantıda konuşma yapan TBMM İdare Amiri ve AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen bir konuşma yaptı.

Özegen; "Türkiyenin tüm renklerini temsil eden, girişimini ortadan kaldıran sivil toplum örgütlerinin temsilcileri hoşgeldiniz. Sizler meydanlarda olmasaydınız, sizler burada olmasaydınız, belki bu darbeci teröristler muvaffak olabilirlerdi. Bu darbe faaliyetine başladığı günden bu yana her türlü desteğinizle Türk demokrasisine sahip çıkarak büyük bir tarih yazdınız, sizleri kutluyorum. Tüm 78 milyon adına Meclis Başkanımızı kutluyorum. Tüm darbeci girişimlere karşı tüm bombalamalara rağmen Meclis Başkanımız Meclisi açık tutmuş ve bunu gören ve cesaret alan Aziz Türk Milletimiz Milli İdareye ve Milli İradenin hukukuna sahip çıkmıştır” dedi.

“İlginç bir süreçten geçiyoruz bir taraftan hendekler kazarak çukurlar kazarak evlatlarımız şehit edilirken, kendi ordumuzun içerisinden bu ülkenin silahları ile bu ülkenin imkanları ile satılmış hainler tarafından meclisimiz bombalanmıştır” diyen TBMM İdare Amiri ve Niğde Milletvekili Özegen,“Türkiye Cumhuriyeti Anadolu topraklarında 1071’den beri huzurlu ve demokratik bir biçimde yaşamak için çok mücadeleler verdi. 15 Temmuz’da sivil, polis ve darbeye karşı mücadele eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onlar demokrasi şehitlerimizdir” diye konuştu.

Özegen; “Türkiye bu sınavı şu ana kadar en iyi şekilde verme gayreti içerisindeyiz. Hainler tüm kesimden çıkabilir. Fakat bizim için önemli olan şu anda birliktelik yaşadığımız bu renktir. Bu renk milli iradeyi temsil ediyor, bu renk Türk milletinin tüm değerlerini temsil ediyor; bu rengi alkışlıyoruz. Demokrasi bu topraklarda hep var olmuştur. Bundan sonrada var olacaktır” dedi.


 

Editör: TE Bilişim