Bugüne kadar kanalizasyon hattı bulunmayan Tepebağları mevkiinin alt yapı sorunu Niğde Belediyesi tarafından çözüme kavuşturuluyor.

 

Kanalizasyon hattı olmayan Tepebağları mevkiinde foseptik çukurlar kullanılıyordu. Bu sorunu çözüme kavuşturmak için çalışmalarına başlayan Niğde Belediyesi, Niğde de bir ilki de gerçekleştirerek Bor yolu üzerinde yatay sondaj sistemi de kullanarak hattın döşenmesini sağladı.

 

Tepebağlarında başlatılan kanalizasyon hattı çalışması kapsamında bağlantı için Bor yolunda geçiş gerektiren çalışma doğrultusunda yolda kazı çalışması yapılmasına gerek kalmadan yatay sondaj sistemi uygulanarak trafik akışı aksatılmadan borular döşendi.

 

Tepebağları mevkiinde devam eden 200’lük ve 300’lük korige ve büz boru olmak üzere 6 bin metre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Tepebağları’nda bugüne kadar kanalizasyon yoktu. 6 bin metre kanalizasyon çalışmasını bu bölgede Niğde Belediyesi olarak gerçekleştiriyoruz. Artık bundan sonraki süreçte Tepebağları’nın kanalizasyon sorunu çözüme kavuşacak. Çalışmanın Tepebağları’nda ikamet eden ve özellikle yazın gelen mesire alanı olarak kullanan hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Diğer yandan kanalizasyon hattı yapımı kapsamında yatay sondaj sistemi de ilk defa uygulanmakta. Tepebağları’na yaptığımız kanalizasyonunu arıtma tesisine vermek üzere Bor Yolu üzerinden bir yatay sondajlama çalışması sonucu yolu bozmadan ve trafiği kapatmadan boruların döşenmesini yapmış oluyoruz. Buda Niğde Belediyesi olarak bizim yaptığımız ilk bir uygulama. Niğde Belediyesi olarak bilindiği üzere her alanda çalışmamız son süratle devam ediyor. Tempomuzu artırarak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim