CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Fahri Eker, Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Merkez İlçe Başkanı Atila Soylu ve CHP Niğde İl Genel Meclisi Üyesi Aday Adayları, Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları da bulunduğu kalabalık bir partili heyetiyle çalışanlar ve esnafı ziyaret ederek, yeni yıllarını kutladı ve sorunlarına getireceği çözümleri anlattı.

 

Her gittiği yerde yoğun bir ilgi ile karşılanan CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Fahri Eker ve CHP’liler esnafların yeni yılını kutlayıp, hayırlı kazançlar diledi.

 

30 Mart 2014 yerel seçimlerine hizmet için göreve talip olduklarını dile getiren CHP’lilerin çalışmaları gözle görülmeye başlandı. Şehir merkezinde ve özellikle dar gelirli mahallelerde yaptığı seçim çalışmalarıyla halkın sempatisini toplayan CHP’liler amaçlarının öncelikle CHP’nin Niğde’de belediye başkanlıklarını kazanarak, Niğdelilere belediyelerin kapılarını açacaklarını, CHP olarak başta Niğde merkez olmak üzere tüm belediyeleri alacağız. Halkımızın belediyelerle olan sorunlarına son vereceğiz.

 

Belediyelerimizin halkın belediyesi olduğunu bir kez daha göstereceğiz. Hiçbir vatandaşımız belediye kapılarından geri dönmeyecek. Halk kendi belediyesine sahip çıkacak ve CHP'nin yerel iktidarına halkımızın da desteğini alarak CHP'nin bayrağını belediye burçlarına dikeceğiz. CHP olarak tüm gençlerimizin ve halkımızın bir çatı altında toplanmasını ve bu seçimlerde özellikle gençlerimizin CHP'ye oy vermelerini istiyoruz."

Niğde’yi yönetenlerin gitme vakti geldi Seçimi açık ara alacağız

 

Eker, "30 Martta yapılacak yerel seçimlerde özellikle Niğde’de CHP açık ara seçimi kazanarak, Niğdelilere sosyal belediyeciliğin nasıl yapıldığını gösterecektir." Dedi.

 

 “Yeni yılda Niğde’de kin, nefret ve sevgisizlik dönemi bitecek. Niğde’de barış, özgürlük, demokrasi, adalet dönemi ve ötekisi olmayan bir anlayış hakim olacak. Hiçbir şekilde ayrımcılık yapmayan, yurttaşlarımızın yüzde yirmisi, yüzde otuzu, yüzde kırkı, yüzde ellisi benim anlayışı değil, biz yurttaşlarımızın hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden yüzde yüzünü kucaklamak istiyoruz. Yeni yılda, yüzde yüzünün de yüzünü güldürmek istiyoruz. Mevcut yöneticiler yoruldular. Artık Niğde’den gitme vakitleri geldi. Niğde’yi yönetenlerin artık gitme vakti geldi" diye konuştu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Belediye Başkan Adayı yeni yılın barış, huzur, mutluluk getirmesini diledi. Acısıyla tatlısıyla 2013 yılının geride bırakıldığını belirten CHP'li Eker, yeni yılın yeni umutlar anlamına geldiğini dile getirerek "2013 çoğunlukla iktidar kaynaklı sıkıntılı bir süreci beraberinde getirdi. 2014 yılına da başta yolsuzluk olmak üzere birçok sorunla giriyoruz ancak ülkemizde huzurun hakim olması en büyük dileğimizdir" dedi.

 

Tembel yöneticiler kente kaybettirir

 

“Birçok alanda çok geniş bir potansiyele sahip olan Niğde’nin her alanda kalkınabilmesi için herkesin çok çalışması gerektiğine dikkat çeken Fahri Eker, en başta yerel yöneticilerin çok çalışkan olması gerektiğini söyledi. Eker, “Tembel bir yönetici, kente hiçbir şey kazandırmaz aksine kaybettirir. İş dünyasının taleplerine kulak tıkanmasından dolayı Niğde ilimiz, bugüne kadar maalesef hak ettiği ölçüde kalkınamadı. Yatırımcılarımız küstürüldü. Yerel yöneticilerin, iş dünyasının temsilcileri ile diyalog halinde olmaması, Niğde’ye kaybettirdi. Biz, bu olumsuzluğa son vermek istiyoruz. Ekonomide, kültürde, sporda, modern şehircilikte, sosyal yaşamın her alanında gelişmiş bir Niğde’nin önünde engel olan prangaları söküp atmak istiyoruz ” dedi.

 

30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerin de ülkenin ve Niğde’nin geleceği açısından yaşamsal bir önem taşıdığını dile getiren CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Fahri Eker, "2014 yılı hem ülkemiz hem kentimiz hem de halkımız için bir dönüm noktası olacak. Yerel seçimler CHP'nin yerelde iktidara geldiği yıl olacak ve Niğde makus talihini CHP iktidarıyla yenecek. El ele verip Ülkemizi ve Niğde’mizi hak ettiği yere getirmek en büyük hedefimizdir. Belediyecilik mazeret üretme yeri değil, hayal satmıyoruz. Kentimize ve hemşerilerimize hizmet üretmeyi vaat ediyoruz.

 

Kentsel dönüşüm değil, kentsel gelişim diyoruz.

Niğde’nin tüm paydaşları ile ortak hareket ederek hizmet edeceğiz. Bu düsturdan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

 

Eker, Niğde’nin bugünkü durumunu hak etmediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

İnsan odaklı bir belediyecilik anlayışı içinde, halkımızın mutlu ve huzurlu olduğu bir Niğde inşa edeceğiz. Kent içi trafiğinin ve otopark sorununun çözülememiş olması Niğde’yi oldukça sıkıştırdı. Kent trafiğimiz çok sıkıntılı. Alt yapıyla ilgili sorunlarımız hala devam ediyor. Arıtma tesisi ve Akkaya sorunu tamamlanıp yapılmadı, Kentimizde ki ağır koku rahatsızlık veriyor.  Bu konular acil çözüm bekleyen sorunlarımız. Bu sorunlarımızı bir an önce çözeceğiz" diye konuştu.

'Niğde’yi hak ettiği yere taşıyacağız'

"Bu şehir bunları hak etmiyor. Bu şehir bir anlamda kumpasa alınmış, bu şekilde ilerlemeyi hak etmiyor. Bu şehri kumpaslarından kurtararak Bu geri kalmış olan gidişine son vereceğiz.

 

Tüm hak ettiği yaşamsal hizmetleri hızıyla Niğdelilere vereceğiz. Bunun için de üç şey önemli, sevgi, samimiyet ve saygı. Sevmek her şeydir. İnsanı sevmeyen insana faydalı olamaz. Samimiyet önemli. İğreti davranış içinde olmayacağız, olduğumuzdan farklı görünmeyeceğiz. Yapmayacağımız hiçbir şeyi söylemeyeceğiz Üçüncü ilkemiz, saygı. Birbirimize saygı göstereceğiz. Olduğu gibi kabul edeceğiz. İnancı, tercihleri, siyasi görüşleri farklı olabilir ama gözümüzden akan yaşın rengi aynıdır, gülümsememiz hep aynıdır."

Niğde’de esnaf ve sanatkarın ekonominin can damarı olacağını dile getiren Fahri Eker, “Esnafımız belediye ile hiçbir problem yaşamayacak. Belediyedeki iş ve işlemlerinde özel bürolar aracılığıyla sorunlarına anında çözüm bulacak. Baba mesleğini icra eden, ekonomiye katkı sunan, istihdam sağlayan, üreten insanımız belediyenin başının tacı olacak” dedi.

Gezdiği, tokalaştığı, sohbet ettiği esnaf ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan ve tanınırlıkta hiçbir sorun yaşamadığı gözlenen Fahri Eker, CHP’nin Niğde’deki oylarını büyük oranda artıracağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini vurguladı.

İşadamı ve yönetici kimliğiyle 20 yıldan bu yana başarılı bir grafik çizen Fahri Eker; CHP’nin değerli üyeleri, tüm örgütleri ve Niğdelilerin desteğiyle Niğde’de CHP’nin zaferini ilan edeceğini sözlerine ekledi.



Editör: TE Bilişim