Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi  Ömer Fethi Gürer  Niğde İli Çiftlik İlçesi  Çardak Köyü tek köy kadın muhtarı Hatice Plak’ı ziyaretinden sonra köyün sorunlarını TBMM’de dile getirdi. Gürer konuyu yazılı soru önergesi ile de takip edeceğini belirtti.

 

 Niğde Milletvekili Ömer  Fethi Gürer, Ülkemizde 53 405 muhtardan 390’ının kadın olduğunu söyledi ve bu  kadın muhtarlardan ikisinin Niğde’de olduğunu ifade etti. Bor ilçesinde Mahalle Muhtarı Hadiye Çetin’in  yanısıra tek köy kadın muhtarın Hatice Plak olduğunu söyleyen Gürer,  Çardak Köyü muhtarının  taleplerinin dikkate alınmasını istedi.

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  şöyle konuştu: “ Ülkemizde 53 bin 405 muhtarımızdan 390'ı kadındır. Niğde'de 2 kadın muhtarımız var. Bor ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde Hadiye Çetin muhtar olarak mahalleye hizmet veriyor. Niğde köylerinde bir tek kadın muhtarımız da Çiftlik İlçesi Çardak Köyü’nde. Hafta sonu Çardak Köyü’nü ziyaret ettim, muhtarımızla görüştüm. Hatice Plak, köyden geçen Melendiz Deresi'nin ıslah edilmesini ve dereye bağlanan ve akıtılan atıklar için arıtma tesisinin yapılmasını istiyor. 


 Ayrıca, Çardak köyünde sık elektrik kesintilerinin köylüyü mağdur ettiğini, elektrik kesintileri nedeniyle jeneratör almak zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Niğde'de çok yerde elektrik kesintileri yaşanıyor. Bu bağlamda köylerde olduğu gibi merkezde de sorun var. Yetkililerin bu konuda dikkatini çekmek istiyorum.

 
Ayrıca, Çardak Köyü'ndeki muhtarımızın taleplerinin karşılanmasını ve bir kadın muhtar olarak gerekli desteğin verilmesini talep ediyorum. “dedi.

Editör: TE Bilişim