Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin’in ikram ettiği Niğde patates tatlısı ve Niğde gazozu büyük beğeni topladı.

Her fırsatta Niğdeli çiftçilerinin istek ve taleplerini gündeme taşıyan Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü 7.turda Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel ve Bozkoy Belediye Başkanı Ömer Dalgıç’ın katkıları ile yaptırılan ‘’Niğde Patates Tatlısını’’ Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Milletvekillerine ikramda bulundular. Niğde’mizin zengin kültürünü her bulduğumuz fırsatta tanıtıyoruz diyen Niğde Milletvekili Yavuz Ergun;” Niğde’mizin en önemli geçim kaynaklarından olan patatesimiz hakkında gündem oluşturarak katkıda bulunmak için her fırsatı değerlendiriyoruz. Gazi meclisimizde bugün tarım ve orman bakanlığımızın bütçe görüşmeleri sürerken Niğde’mizin zengin kültürlerinden biri olan Niğde patatesimizden yapılan tatlımızı ve dünya markası olan Niğde gazozumuzu bakanımıza ve milletvekillerimize ikram ettik. Büyük beğeni toplayan patates tatlımızın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca tatlımızı ve gazozumuzu çok beğenen tarım ve orman bakanımız Bekir Pakdemirli’ye üreticilerimizin taleplerini iletme fırsatı bulduk. Bugün yaptığımız organizasyonda emeği geçen Çiftlik Belediye Başkanımız Serkan Güzel ve Bozkoy Belediye Başkanmızı Ömer Dalgıç’a ve artık Ülke sınırlarını aşarak bir dünya markası olan Niğde Gazozumuzun sahibi Asım Abay beye çok teşekkür ediyorum emeklerine sağlık. Tüm gayemiz Niğdemizi daha iyi noktalara taşımak bunun içinde gece gündüz demeden her fırsatı değerlendireceğiz” dedi.

Niğde Milletvekili Selim Gültekin açıklamalarında: “Niğde'mizin bereketli topraklarında yetişen, sofralarımızın her öğününde birçok çeşidi ile yerini alan patatesimizin, sadece yemek olarak değil tatlı olarak da yerini alması gerektiğini düşünüyorum. Niğde patates tatlılımızı, tattırmak ve tanıtmak için Gazi Meclisimizde Tarım ve Orman bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ve milletvekillerimize ikramda bulunduk. Sayın bakanımızla sohbet ederken ayrıca şehrimizde faaliyet gösteren çiftçilerimizin talep ve sorunları da iletme fırsatı bulduk. Bu organizasyonda bizlerle birlikte emeği geçen başta Çiftlik Belediye Başkanımız Serkan Güzel ve Bozköy Belediye Başkanımız Ömer Dalgıç olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.

Niğde’mizin önemli geçim kaynağı olan patates, ülkemizin %25 gibi büyük bir oranla patates ihtiyacını karşılamaktadır. Bu nedenle şehrimizde daha kaliteli tohumlar üretmek ve pazarlamak amacıyla faaliyet gösteren Patates Araştırma Enstitüsü hızla kendisini geliştirmekte ve çiftçilerimizin gelişimine de katkı sumaktadır. Bizlerde, Patatesimizin her kategoride yerini aldığını göstermek ve tattırmak, ayrıca tanıtımına katkı sağlamak için her fırsatta üzerimize düşeni yapacağız, daima yollarda olacağız. Tarım ve hayvancılığın şehri olan Niğde’mizde çiftçilerimiz için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.

Niğde denildiği zaman bir markamız daha var ki ondan bahsetmeden geçmek istemiyorum. Bugün, bütün şehirlerimize ve dünyanın birçok ülkesine ihracatta bulunan Niğde Gazozumuz. Onun da hakkını vermek gerektiğini düşünüyorum. Bu vesile ile Türkiye’nin her yerinde satışta olan ‘’damak tadımızın vazgeçilmezi, şehrimizin milli içeceği’’ Niğde Gazozumuzu tatmaya davet ediyorum. Tadan herkesin beğeneceğinden eminim “dedi.

Editör: TE Bilişim