CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  tarımsal desteklemelerin ödenmemesi nedeni ile  üreticilerin zor durumda olduğunu söyledi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde ili tarım ile geçinen bölgedir. Niğde çiftçilerinin çok yönlü sorunlara karşın üretimleri devam etmektedir. Hükümet üreticilerin hak edişlerini dahi zamanında vermeyerek mağduriyetin artmasına neden olmaktadır. Niğde ilinde verilmesi gereken sentrifikalı Patates tohum desteği, Yasaklı tarla  desteği, Hububat ve Bakliyat Desteği, Mazot gübre desteği gibi  2016 yılı ödemelerinin  yapılmaması çiftçileri zor durumda bırakmıştır. Bir an önce Çiftçilerin alacakları ödenmelidir.  Don  ve Dolu nedeni ile geçen yıl zarar gören çiftçide gereken desteği  alamamıştır.Niğde- Gölcük arasında Otoyol inşası ile tarım alanları alınan Pınarcık köylülerine de yapılması gereken ödemeler aylardır ödenmemektedir.  Bir an önce ödenmesi sağlanmalıdır”dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Niğde ilinde tarıma dönük sanayi desteklenmesini patates ve elma başta olmak üzere üretilen ürünlerin bölgede işlenerek değer bulması yönünde çalışmalarda bulunulmasını da istedi.  Niğde köylerin kasabaların geleceği adına tarıma desteğin artırılması ve bilinçli tarım için bölgede daha çok çalışmanın yapılması gerektiğini de belirten Ömer Fethi Gürer  Niğde ilinde tarım  ve hayvancılıkla ilgili hükümet yatırım ve desteğinin sınırlı kaldığını çevre illere göre  Niğde  daha az destek aldığını da ifade etti. IPARD Avrupa Birliği Proje Kapsamına Niğde  bölgede alınmayan tek il olduğunu da anımstarak Havza Bazlı çalışmada dahi Niğde sınırlı olarak dikkate alındı.Bu bağlamda Niğde için yapılması gereken daha çok çalışma var.Niğde gelen Bakanlar Niğde’de  gelip gidip  söz verip sonrada yapılmayan  vaatler yerine  hükümetin aldığı yatırım kararlarında   neden Niğde unutuluyor.Onu anlatsınlar” dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim