Tarım sektöründen kamu, özel, sivil toplum ve meslek odaları temsilcileri AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun organize ettiği sektörde yaşanan sorunların tartışıldığı bir istişare toplantısında biraraya geldiler.

 

Özellikle patates üreticilerinin sıkıntıları ile tarımsal sulama elektrik abonelerinde yaşanan sorunların ele alındığı toplantıya Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan, İl Tarım Müdürü Murat Türkmen, MEDAŞ Bölge Koordinatörü Selim Güneri, TAREKS Fabrika Müdürü Mahmut Candan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mustafa Sağ, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Rasim Yılmaz, Niğde Ziraat Bankası Müdürü İsa Zinavur, Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Hüseyin Onaran, Damızlık Koyun Keçi Yetiricileri Merkez Birliği Başkanı Erdoğan Yılmaz katıldı. Ayrıca AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen ile Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör de toplantıya iştirak ettiler.

 

Sorunların çözümü için el birliği

Toplantının oldukça verimli geçtiğini, istişare toplantısında ilgili tarafların gözlem ve değerlendirmelerini paylaşma imkanı bulduğunu ifade eden Kavaklıoğlu, tüm temsilcilerle Niğde tarımının sosyolojik bir fotoğrafını çekmeye çalıştıklarını kaydetti.

 

Kavaklıoğlu ayrıca şunları söyledi: “Toplantıda patates ürününde yaşanan sorunları, elektrik sorunlarını, kredi sorunlarını, alternatif ürün çalışmalarını, hayvancılık sorunlarını kapsamlı biçimde masaya yatırdık. Vatandaşların bizlere ve ilgililere ilettiği sorunları MEDAŞ ve kamu temsilcileriyle görüştük. Çiftçinin kangren haline gelen sorunlarının çözümü için çeşitli fikirleri, görüşleri tartıştık. Sorunların çözümü noktasında yapılabilecekleri ele aldık. İl Tarım Müdürümüz alternatif ürün uygulamaları konusunda saha çalışmaları ve değerlendirmelerini paylaştı. Tüm taraflar olarak, sorunlar yaşayan çiftçilerimize duyarlı ve gelecek nesilleri düşünerek tutarlı bir yol haritasıyla bir yol açmak için samimi biçimde çaba sarfedeceğiz. Sorunları gidermek için her türlü düşünceyi ve önerileri almaya, her kesimle el birliği vermeye devam edeceğiz. Üreticilerimiz ciddi sorunlar yaşıyor, çiftçilerimiz borç yüküyle boğuşmakta. Toplantıda Ziraat Bankası kanalıyla borçlar özelinde bir kredi imkânın sağlanması konusunda bir fikir ortaya çıktı. Ankara’daki çalışmalarımızda böyle bir imkânı sağlamak için çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.

 

 



Editör: TE Bilişim