Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ile merkeze bağlı köylerde ziyaretlerine devam etti. Elmalı ve Himmetli köylerinde vatandaşlarla buluştu. Sorunlarını dinledi. Ülke ve Niğde sorunları ile ilgili görüşlerini açıkladı.

 

NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER ELMALI VE HİMMETLİ’Yİ ZİYARET ETTİ.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde’de sulama suyun önemli sorun olduğunu belirtti ve Aladağlardan çıkan Akdeniz’e akan suların Niğde ovalarına akıtılmasının sulama suyu sorununu çözeceğini söyledi.  Ürettiği ürünü pazarlamada sorun yaşayan çiftçinin bu yıl önemli mağduriyet yaşadığını özellikle patateste üreticinin ciddi mağdur olduğunu belirtti.

“Tarıma koruma çiftçiye destek sağlanmalı” diyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sözlerine şöyle devam etti:“Tarımsal desteklemelerde esas olan   verimlilik, rekabet üstünlüğü, üretim planlaması,kaliteli üretim, depolama,ambalajlama,taşıma, işleme, pazarlama süreçlerini de kapsayacak bir düzenlemenin sağlanmasıdır.Üreticiyi üretken kılmak, refahı artırıcı önlemler almak hükümetin tarımda başlıca görevidir. Tarımsal üretimde  tohum, gübre, mazot, tarım ilacı gibi girdilerde çiftçi lehine düzenlemeler yapılmalıdır. Çiftçi ürettiği üründen hak ettiği  bedeli zamanında alabilmelidir.Üretici ve Tüketicilerin hak ve çıkarlarını koruyacak dengeli bir politikanın oluşması sağlanması  şarttır”dedi.

Elmalı’da Tarım Kredi Kooperatifinin kapatıldığı, toprağa verilen masrafı üründen çıkarmadıklarını ifade ederek”Köylü olarak köyde yapacak iş kalmıyor. Göç kaçınılmaz oluyor”dediler. Hayvancılık ile ilgili bürokratik engelleri dile getirdiler.

HİMMETLİ,  GÖLET SÖZÜNÜN YERİNE GETİRİLMESİNİ İSTİYOR

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Himmetli köyünde de vatandaşların sorunlarını dinledi. Köy muhtarı ile görüştü. Seçim öncesi köye de yaz kış boşa akan kaynak suyu için gölet sözü verildiği ancak bu konuda bir çalışma yapılmadığını ifade eden köy halkı, “Sulama suyu sorunumuz var.Su kaynağımıza gölet yapılıp kapalı devre sulamaya geçilirse tarım gelişir göç durur.Aksine  ürünlerimiz yağmura kaldı,yağmur olmazsa ürün alamıyoruz”dediler.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sorunları not alıp ilgili makamlarla görüşeceğini belirtti. Ülke sorunları Niğde sorunları hakkında da düşüncelerini ve yaptığı çalışmaları anlattı.

 

Editör: TE Bilişim