İP Niğde İl Başkanı Z. Cem Yıldırım’ Ülkesinin en büyük meydanına sözde soykırım anıtı diken Fransa şimdi de “Ermeni Soykırımı Yok” demeyi suç sayan yasa teklifini meclisinden geçirerek yasalaştırma çabasındadır.” dedi.

 

İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım’ın basın açıklaması şöyle :

 

 

Ülkesinin en büyük meydanına sözde soykırım anıtı diken Fransa şimdi de “Ermeni Soykırımı Yok” demeyi suç sayan yasa teklifini meclisinden geçirerek yasalaştırma çabasındadır.

 

1915 olaylarına ilişkin “ Ermeni soykırımı yapılmadı ” iddialarının açıklanmasını suç sayan bu yasa teklifi, Fransa meclisinde 22 Aralık’ta oylanacak. Bu yasa teklifinin Fransa’daki önce meclis ardından senatodan geçtikten sonra yasalaşması halinde, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin bir yıl hapis ile 45 bin avro para cezasıyla cezalandırılması öngörülüyor.


            Fransa, Mayıs 2011 tarihinde Fransız Senatosu’nun gündeme almayı reddettiği “Soykırımı İnkâr Yasası”nı yeniden gündeme alarak düşmanlık yapıyor. Böyle bir kararın alınması, soykırımı inkâr eden Türklere Fransa’da yaşam hakkı tanımayacaktır.

 

Ortadoğu'da sınırların ABD ve AB tarafından yeniden çizilmek istendiği bu günlerde "Ermeni Soykırımı" iddialarının inatla Avrupa'nın merkezlerine taşınması ulusumuzun geleceğini karartıyor.
          

Batılı emperyalistlerin diline doladıkları ermeni meselesi Ermenileri çok sevdiklerinden değil içlerinde taşıdıkları Sevr özlemlerinden, BOP’un (Büyük Orta Doğu Projesinin) hayata geçirilmesi için Türkiye’nin teslim alınması gerektiğindendir.

 

Bu düşmanca faaliyetleri etkisiz kılmak için yürütülecek bütün çalışmalar gerçek anlamda birer vatan cephesidir. Teslimiyet, görmezden gelmek, duymazdan gelmek vatana ihanettir.

 

Düşmanca tutum alan merkezlere yaranarak,  Libya’da, Suriye’de, Irak’ta onlarla aynı cephede yer alarak, vatanımızı savunmamız mümkün değildir.


            Tarihin en haklı ve en meşru savaşını verdik ve cumhuriyetimizi kurduk. Onların soykırım dedikleri bizim vatanımızı savunma kararlılığımızdır. Çünkü bizler, 1915 ve 1922 yılları arasında kurtuluş mücadelesi verdik, soykırım yapmadık vatanımızı savunduk, hala vatanımızı savunmak için mücadele ediyoruz.


TBMM ve hükümetten de;


1-Kurtuluş Savaşımızın haklılığına dayanan, etkili ve kararlı bir karşı politika izlemesini,


2-Sözde soykırım dayatmaları yanında, Kuzey Irak, Kıbrıs ve Ege üzerinden yöneltilen tehditlere karşı milli kaynaklarımızı seferber edecek bir Milli Direnme Programı hazırlamalarını,


3- Milletimizin milli devletimizi savunma bilincini ve kararlılığını güçlendirecek aydınlanma faaliyeti yürütülmesini,


4- Yaklaşık 4 yıldır çeşitli düşman senaryolarıyla, uydurma kampanyalarla zindanlara atılan, bütün vatanseverlerimizin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

                                     

  İP NİĞDE İL YÖNETİM KURULU ADINA İL BAŞKANI Z.CEM YILDIRIM

Editör: TE Bilişim