Ak Parti Niğde Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Yüksek Mühendisi ve Ziraat Mühendisi  Tansel Tokmak basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.


Tansel Tokmak basın mensupları ile yaptığı kahvaltılı toplantıda,  Niğde Belediye Başkanlığına neden aday adayı olduğunu, projelerini anlattı.

Karşılıklı sohbet havasında geçen toplantıda  Ak Parti Niğde Belediye Başkan Aday Adayı Tansel Tokmak ; Bildiğiniz gibi 31 Ekimde Üniversitedeki görevimden ayrılarak NİĞDE Belediye Başkanlığı için aday adayı oldum.

Neden Belediye başkanlığını düşündün derseniz?

Niğde mi çok seviyorum. Bir belediye başkanı hangi konularda bilgili olmalıdır? Şehir İnşaat demektir.  Şehir Çevre demektir. Bunlar içinde para gereklidir. Mevcut paranın kullanılması ve yeni para kaynaklarının bulunması gereklidir. İnşaat Mühendisi, Ziraat Mühendisi ve İşletme konusunda akademik bilgi, donanım ve tecrübeye sahip olmamın BELEDİYE Yönetimi için büyük bir avantaj olduğuna inanıyorum.

“Milletin Emanetine” ihanet etmeyeceğiz, Aksine Sahip Çıkacağız. Omuzlarımızda oluşacak yükün farkındayız, bu yüke de sahip çıkacağız.

Belediyeyi yönetmek mesai dâhilinde yapılacak bir iş değildir. Yani mesaisi olmayan 24 saat yapılacak bir iştir. Tek başına yapılacak iş hiç değildir.  Konusunda uzman bir ekip tarafından yapılacak bir iştir.

Konusunda uzman,  Her yıl değişen değil,  sürekliliği olan Belediye Başkan yardımcıları ile birlikte çalışacağız.

El kaldırıp indiren değil, Üretken, Konusunda Uzman ve Sorumluluk sahibi Belediye meclis üyeleriyle çalışacağız.

Makam odaklı değil,  Saha odaklı bir yönetim uygulayacağız. Elimizden geleni değil, Olması gerekenleri, Halkımızın hak ettiklerini yapacağız.

Halkımızı dinleyecek, kucaklayacak onlarla iç içe olacak, sorunlarını çözecek birimler oluşturacağız.

Yapacağımız Projeler ve Çözümler günü kurtarmaya odaklı değil 30 – 40 yıllık süreçleri içerecektir .(Her 1 – 2 yılda bir yenilenen kaldırımlar bordürler değil)

Zamanını çoğunu Tadilat İmar Projeleriyle uğraşan bir yönetim olmayacağız (İmar Kanunu, Nazım İmar Kanunu ne diyorsa herkes buna uymak zorundadır.)

Belediye – Üniversite işbirliğini önemsiyoruz, bunu uygulamaya geçireceğiz.

İhalelerde şeffaflık, Belediye Meclis karalarında şeffaflık, Yönetimin her aşamasında şeffaflık.

Kısacası birçok alanda MARKA Şehir oluşturmaya çalışacağız.”dedi.

Ak Parti aday adayı Tansel Tokmak sohbette  projelerini de başlıklar halinde açıkladı.  Ulaşım konusunda Trafik yoğunluğunu azaltacak ve rahatlatacak alt ve üst geçitler,  Çevre konusunda, çevre temizliği şehir içi ve dışı yeşil alanların artırılması, rekreasyon alanı oluşturulması gibi konulara değindi.

Sosyal Alanlar , Amatör Sporlara destek, Tiyatro, Kültür Evleri, Gençlik Merkezleri gibi Sosyal Alanlar oluşturacaklarını belirten Tokmak, Kültürel konularda eski evlerin onarılıp kullanılır alanlar olması, tarihi dokunun ortaya çıkarılması ve korunması, nostaljinin şehirde oluşturulması gibi konuları başlıklar halinde anlattı. Genç ve Yaşlılara yönelik bir çok alanda çalışmalarının da olduğunu belirtti.


 

Başkan Adayı Tansel Tokmak kimdir?




Editör: TE Bilişim