Niğde Çevre Eğitim Kültür Derneğimizin üyesi tüm canlı yaşam savunucusu, eğitim emekçisi Arkadaşımız "Göksel Rıza Özkan" Nasredin hoca fıkralarına konu olacak bir gerekçe ile (AK Partisini Eleştirmek) hem Rize’ye Sürüldü hem de bir yıl terfi erteleme cezası aldı "Bir Suça! İki Ceza". 

 

Yanlışları eleştirmek ve doğru olanı söylemek eğitimcinin en önde gelen görevidir bu yanlışı yapan İktidar partisi olsa bile. Bu sürgün gerekçesinden de anlaşılacağı gibi Siyasi hırsla alınan bir karardır. Yanlış karar Sadece öğretmenimizi değil, birinci sınıftan ikiye geçen ve okula yeni adapte olan çocukları da olumsuz etkileyecektir.

 

 Ne ironik bir durumdur ki Arkadaşımız tüm canlı yaşamı savunurken kendisini sürgün’e gönderen kişilerin, çocuklarının ve torunlarının da yaşam ve çalışma haklarını da savunmaktadır.  

 

Uzaklardan bakınca Türkiye Nasıl Gözüküyor sorusuna yanıtı, bu olaydan habersiz, Le Monde gazetesi İstanbul muhabiri Guillaume Perrier, Gazetesinde;  Keyfi tutuklamaları ve yargısız infaza dönüşmüş görev yeri değişikliği,  karikatüristlere bile tahammülsüzlük konularını görünce “Türkiye'de Bu gün yaşasaydı NASRETTİN HOCA'DA Yargılanırdı” *  diye yazarak cevap vermiş oldu.

 

Bu nedenle yanlış karardan dönülmesini istiyor ve karar vericileri kınıyoruz.

  

*http://www.birgun.net/actuels_index.php?news_code=1344069957&year=2012&month=08&day=04

06.08.2012

Niğde Çevre Eğitim Kültür Derneği

Yönetim kurulu adına

Abidin Özkaymak




Editör: TE Bilişim