CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer,  ‘yapılacak çocuk sayısı, aile planlaması, uygulanmalı, uygulanmamalı’ tartışmaları yaşanırken, aile kavramına dair başka bir gerçeğe dikkat çekti. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ‘aile içi şiddet’i  arttığını söyledi.

Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, konuyla ilgili bir  soru önergesini de  Aileden sorumlu bakana verdi. Gürer  aile içindeki birey sayısıyla değil, aile yapısının sosyal, psikolojik ve ekonomik boyutlarıyla da ele alınması gerektiğine vurgu yaptı. Ülkemizin yaralarından biri olan aile içi şiddet üzerinde duran Niğde Milletvekili Gürer, konuyu TBMM gündemine yazılı bir soru önergesiyle taşıdı.  Gürer, yanıtlaması istemiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanına şu soruları yöneltti:

 “1-Aile içi şiddet konusunda yapılan çalışmaların şiddeti azaltmadığı görülmektedir. Bu bağlamda yapılan çalışmalar gözden geçirilmekte midir? Sorunun çözümüne yönelik projeleriniz nelerdir?

2-Son beş yılda aile içi şiddet olay sayısı kaçtır? Bu rakam başvuru yapanları kapsadığına göre  kayıt dışı aile içi şiddet ile ilgili bir öngörünüz,araştırmanız ve önlenmesine yönelik çalışmalarınız var mıdır?”

 Bakan tarafından 45 gün içinde yanıtlanması beklenen  sorular ile  aile içi şiddetin rakamsal durumunun görülmesi ve bu bağlamda toplum duyarlılığının  artmasını umduğunu belirten Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kadına şiddetin her geçen gün tırmanmasının ve kadın cinayetlerinin toplumsal dokumuzdaki çökmenin de bir yansıması olduğunu ifade etti.

 Uyuşturucu, kumar gibi  alışkanlıkların AKP Hükümetleri döneminde   zirve yaptığına da vurgu yapan Gürer, toplumu ayrıştıran dil ile her geçen gün sorunların tırmandığını belirtti. “ Süreç aile yapısının bozulmasını, şiddetin tırmanmasını, sorunlu ailelerin çoğalmasını getirmiştir. Uygulamalarda yetersizlikler ve  konuya doğru çözüm odaklı bakılmadığı yaşanan gerçeklerle görülmektedir.Bu bağlamda hükümet bir an önce bilime dayalı çözümler üretmelidir”dedi.


 
Editör: TE Bilişim