Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  Niğde köylerinde su sorunlarını TBMM’de  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na iletti.

Bakan Hükümet üyelerinin bulunduğu sıralarda yer alırken Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer
  şöyle konuştu:“  Sayın Bakan, bu hafta sonu da Niğde İlinde köy ve kasabaları gezdim. Genelde bizlere en çok iletilen konulardan biri sulama ve içme suyuyla ilgili sorunlar. Ulukışla, Tepeköy ve Şeyhömerli, Bor- Kılavuz köylerinde içme suyu sorunları olduğunu belirttiler. Niğde-Himmetli, Bor-Halaç, Bor-Havuzlu, Ulukışla-Tepeköy, Ulukışla-Şeyhömerli, Ulukışla-Horoz köylerinde de su kaynaklarına gölet talebi var. Darboğaz ve Emirler'de göletlerle ilgili sorunlar devam ediyor. Darboğaz Göletinin bir an önce düzen bulması için -taleplerini yeniden ilettiler- bu konuda yapılması gerekenler için Devlet Su İşlerinin bölgede bu tür talepleri bir an önce karşılaması genel bir istek. 

Ayrıca, sulama suyu sorunu Niğde için genel bir sorun. Bu konuda da Ecemiş suyuyla ilgili projenin bir an önce gerçekleştirilmesi tüm hemşehrilerimin dileği” dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer su sorunu olan köyleri yazılı soru önergeleri  ile  bakanlıklara iletiyor ve konunun takipçisi oluyor. Gürer Niğde kuru tarım alanları nedeni ile yaşanan mağduriyetler yanında  sulama suyunun yer altından  elektrikle çıkarılmasından doğan sorunlara da sık sık vurgu yapıyor ve çözülmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Editör: TE Bilişim