Ak Parti Niğde il Başkanlığı, Niğde’de faaliyet gösteren STK’ların yönetim kurullarıyla Milletvekili aday adayları için temayül yoklaması yaptı.

 

Ak Parti Genel Merkez tarafından bu yıl ilk defa alınan bir kararla STK’ların yönetim kurullarının görüşlerine başvuruldu. Teşkilat içinde yapılan temayül yoklaması sonrası, STK’larda kanaatlerini bildirmek üzere İl Başkanlığında kurulan sandıklara oylarını kullandılar.

 

Dernek, vakıf, sendika ve meslek gruplarından oluşan yönetimler, 09.00-17.00 saatleri arasında oylarını kullandı. Ticaret Sanayi odasından, Esnaf Odalarına, mahalle muhtarlarından vakıflara  kadar çok geniş bir katılımla gerçekleştirilen temayül yoklamasına gelen STK yönetimleri, ‘’Ak Parti’yi tebrik ediyorum. Her siyasi partinin yapması gereken bir uygulama bu. Benim görüşümü önemseyip bana fikrimi soruyor. Ben temsil ettiğim grup adına çok teşekkür ediyorum’’ dediler.

 

Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir STK’lara yapılan temayül yoklaması ile alakalı şu açıklamalarda bulundu; ‘’Genel Merkezimizin aldığı karar doğrultusunda ilk defa böyle bir uygulama başlattık. Niğde’de faaliyet gösteren vakıf, dernek, sendika ve meslek gruplarının yönetim kadrolarının fikirlerine başvurduk. Beklediğimizin de üzerinde bir katılım gerçekleşti. STK  temsilcilerimizin ifadesi, böyle bir uygulama yapılmasının çok yerinde olduğunu, fikirlerini sorduğumuz için çok memnun olduklarını ve diğer partilere örnek olması gerektiğini ifade ettiler. Bizler sadece teşkilat mensuplarımıza değil, Niğde’nin her kesiminin görüşüne başvurduk. Temayül sonrasında zarfları açmadan Genel Merkezimize sandıkları teslim edeceğiz ve orada sayılacak. Oy sonuçları açıklanmayacak. Üst komisyonumuz tarafından değerlendirilerek nihai karar genel merkezimiz tarafından verilecek. Ben oy kullanmaya gelen bütün STK yönetimlerine teşekkür ediyorum. Görüşleri bizim için önemli.’’ dedi.



Editör: TE Bilişim