Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Ahmet Binici ve yönetim kurulu üyeleri "Niğde Havaalanı İstiyor" kampanyasına destek verdi.

SP Başkanı Binici, Saadet Partisi olarak üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Başkan Binici yaptığı açıklamada: "Niğde havaalanı kampanyası ile Niğde’yi hareket geçiren ve öncülüğünü yapan başta gazeteciler cemiyetine ve gazete sahiplerine ilk günden bugüne kadar yaptıkları haberler ile böylesine önemli bir konunun gündemde kalmasına ve büyüyerek devam etmesine vesile olan Niğde ve Bor'daki yerel basınımıza teşekkür eder ve Niğde'mize hayırlara vesile olmasını ve Niğde'mize hayırlar getirmesini cenabı Allahtan temenni ederiz.

Niğde’miz için önemli olan bütün konularda aynı fedakârlığı yapmalarını dileriz. Öncelikle belirtmek isterizki havaalanı Niğde’mizin gelişmesi ve büyümesi konusunda olmazsa olmazlar en önemlisidir. Öyleki yıllardır çevre illere göre hem coğrafi ve ekonomisine göre küçülen birNiğde’de yaşamaktayız. Anadolu’nun göbeğinde büyüyen illerin arasında sıkışıp kalan kendi kabuğunu kırmakta zorlanan yeterli sanayi ticaret ve turizmin olmadığı gelişmediği Niğde’mizde son yıllarda tarım ve hayvancılığında sıkıntılı olmasından dolayı Niğde’miz maalesef ki göç veren illerin başında gelmektedir. İşte ve bu ve buna benzer olumsuzlukların önüne geçebilmek ve Niğde’mizin yaşanabilir bir il haline gelebilmesi için önemli bir yer tutacak olan havaalanı projesini saadet partisi ve bütün MİLKO (Milli Görüşçü Kuruluşlar) kuruluşları olarak sonuna kadar canı gönülden destek veriyoruz" dedi.

HAVAALANI NİĞDE SINIRLARI İÇERSİNE YAPILMALI

Binici: "Bu projenin gerçeklemesini istiyorsak öncelikli yapılması gereken hususlardan birincisi bu projenin en uygun yere Niğde sınırları içerisinde kalacak şekilde Ereğli ve Aksaray’ı da kapsayan üçgen içerisinde bir bölgeye olması ve Niğde’de oluşturulan kamuoyun desteğinin Aksaray ve Ereğli ilinde de oluşturulup bu projeye destek vermeleri sağlanmalıdır" diye konuştu.

HAVAALANI NEDEN GEREKLİDİR

Binici, havaalanının neden gerekli olduğunu şu şekilde sıraladı: "sanayinin gelişmesi ve sanayicinin gelmesi için, ticaret hacminin gelişmesi ve büyümesi için, medeniyetler şehri olan Niğde’mizin turizmde hak ettiği yere gelmesi için, Niğde üniversitesinde kalitenin artması hukuk tıp veterinerlik ve ilahiyat gibi bölümlerin açılması için, Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için Niğde'mize havaalanı gereklidir"

PROJENİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN NELER YAPILMALIDIR

Projenin gerçekleşmesi için yapılması gerekenlere de değinen Binici: " sadece Niğde olarak değil Aksaray ve Ereğli’nin de azami derecede faydalanabileceği Niğde sınırları içerisinde bir bölgede olmalıdır. Başlatılan bu kampanyaya Aksaray ve Ereğli kamu oyununda dahil edilmelidir. Geçmişte olduğu gibi siyasi ranta dönüştürülmemeli, hep birlikte Niğde için birlik ve beraberlik içerisinde olunmalıdır. Bu projede adı geçen illerde gerekli tanıtım ve reklam yapılmalı, kamuoyu desteğinin artırılarak devamlılığı sağlanmalıdır.

Medya aracılığıyla proje sürekli gündemde tutulmalı, proje kapsamındaki şehirlerde sivil toplum kuruluşları ve esnafların camlarına afiş takarak bu projeye destek olmalıdırlar.

İdari ve mülkü amirler kamuoyunda oluşan talepleri hükümete taşımalı, iktidara taşınan kamuoyu talepleri yine idare ve mülkü amirler bürokratlar milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından sürekli takip edilmelidir" dedi.





Editör: TE Bilişim