Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Binici, 18 yıllık Ak Parti iktidarı 18 yıllık iktidar tecrübesiyle önümüze çıkan problemleri kolay ve hızlı bir şekilde çözmesi gerekirken tam tersi uygulamalarla alt yapısını hazırlamadığı projelerini hayata geçire bilmek için uyguladığı baskılar halkımızı sorun, problem ve sıkıntılarla karşı karşıya bırakmakta olduğunu söyledi.

VERGİ VE CEZALARLA FAKİRDEN ALIP FAİZ YOLUYLA ZENGİNE VEREN AKP İKTİDARI

Saadet Partisi Niğde İl Başkanı Ahmet Binici; “Vergi ve cezalarla fakirden alıp faiz yoluyla zengine veren AKP iktidarı, bir taraftan ekonomik olarak zaten sıkıntıda olan halkımızın ekonomik sıkıntılarını çözmek yerine daha da artırıp açlık sınırında bir yaşama mahkum ederken öbür taraftan teknik yönden alt yapısını bile tam olarak hazırlayıp tamamlayamadığı Avrupa standartlarında bir yaşam dayatmaktadır. 18 yıllık AKP iktidarının, Ekonomik olarak Avrupa standardında bir yaşama kavuşturamadığı halkımızın teknik ve sosyal yönden Avrupa standardında bir yaşam sürmesi elbette mümkün değildir. AKP iktidarı Avrupa standartlarında proje ve beklentiler ortaya koymakta fakat ortaya koyduğu beklentilerin alt yapısı olmadığı için kendileri de sürekli erteleme yoluna gitmekte ve hayata geçirememektedirler. Gerek ilimizde gerekse bütün Türkiye’de şoför esnafımızın eylemleri sonucu ertelenen yasal düzenlemelerde bunlardan biridir. Oda başkanıyla yaptığımız görüşmelerde ertelemenin bir çözüm olmadığı dile getirilmiştir. Uygulanmak istenen yasaların alt yapı yetersizliğinden mümkün olmadığı bu yasalar bu şekliyle uygulamaya konursa birçok şoför esnafının çok büyük mağduriyetler yaşayacağı dile getirilmiştir. Oda başkanımız içişleri bakanı soylunun açıklamaları yok hükmündedir çünkü bizim takoğraf sorunumuz yoktur. Asıl sorun takoğrafın kullanım içeriğiyle alakalıdır 24 saatte 9 saat araç kullanım sınırlaması bir çok durumda öncelikle yedek şoför kullanma zorunluluğu getirmektedir. Oysaki şoför esnafının en büyük derdi yedek şoför çalıştıracak parayı kazanamamasıdır. Nakliye fiyatlarının 3-4 yıldır sabit kalması, akar yakıt fiyatlarının korkunç derecede yükselmesi, yedek parça ve lastik fiyatlarındaki artışlar, sigortalar, vergiler, muayene ücretleri, belge ücretleri, yol ve köprü ücretleri, trafik cezaları, tamir bakım ve komisyon ücretleri her yıl %30-40 oranında artmış ve nakliyeci esnafımız büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Bütün bunların yanında yük bildirimi, bilgi aktarımı, e fatura gibi konularla daha büyük sıkıntılarla baş başa bırakılmaktadır şeklindeki ifadeleri, iktidarın çözüm değil problem ürettiğini bir kez daha göstermiştir” dedi.

ÇİFÇİYE DARBE

Binici; “ Bir başka konuda yine yerel basımızda yer alan ve ziraat odası başkanının tepkisine yol açan patateste izne dayalı ihracat konusudur. İki üç yıldır üst üste zarar eden ve depolarda çürüyen patates fiyatları bu yılda yine beklentilerin altında 50 kuruş gibi bir fiyatla satılmaktayken son zamanlarda biraz artış göstermiş ancak AKP iktidarının ihracatı teşvik yerine patatese getirdiği ihracat sınırlaması yine çiftçiye vurulmuş bir darbe ve cezalandırma olmuştur.

AKP İKTİDARI SORUN VE PROPLEM İKTİDARI

Diğer taraftan yine yerel basınımızda yayınlanan NESOB başkanımızın Bakan Albayrak’ a ilettiği esnafın sorunlarının yer aldığı dosyanın içeriğine baktığımız zaman ülkemizde yaşanan sıkıntıların halkımızın her kesimi tarafından hücrelerimize kadar hissedildiğini görüyor ve AKP iktidarının çözüm değil sorun ve problem iktidarı olduğunu görüyoruz. Eğitim sistemindeki yanlışlıklar yüzünden yaşanan çırak ve kalifiye elemen sıkıntısından tutunda, dar gelirli halkımızın uzak doğu ülkelerinden ithal edilen kalitesiz ve ucuz mallara yönelerek yerli üretimin baltalanmasına, Kredi faizlerinin yüksekliğinden, enerji bedellerinin yüksekliğine, Tabela vergilerinin yüksekliğinden, yabancı uyrukluların kayıtsız, vergisiz iş yeri çalıştırmasına. SGK ve BAĞKUR primlerinin yüksekliğinden, vergilerin yüksekliğine ve yine nakliyeci esnafımızın yaşadığı akaryakıt fiyatlarındaki çok yüksek artışlardan belge ve cezalarda yaşanan yüksek zamlara. Bazı resmi kurumlarda verilen vergisiz konaklama ve yemek hizmetleriyle vergi veren esnafa devletin rekabet yaptığına varıncaya kadar birçok konularda sıkıntılar ve problemler dile getirilmiştir. Ayrıca tarımda ve hayvancılıkta üretiminden zarar eden çiftçimizle de her alanda tarım ürünleri ithal ederek bizzat iktidar devletini çiftçisiyle rekabet eder hale getirmiş ve böylelikle tarım ülkemizde bitme noktasına gelmiştir. Gerek çiftçilerimizin ve gerekse esnafımızın son zamanlarda BAĞKUR ve SGK birimlerini ve vergilerini ödeyememiş olmaları da göstermektedir ki 18 yıllık Ak Parti iktidarı çözüm değil sorun üreten bir iktidardır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim