Saadet Partisi (SP) Niğde İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Mücahit Binici, hükümetin şeker fabrikalarının özelleştirilmesi girişiminden derhal vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

 Saadet Partisi (SP) Niğde İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Mücahit Binici, hükümetin şeker fabrikalarının özelleştirilmesi girişiminden derhal vazgeçmesi gerektiğini söyledi. 

 Binici yaptığı açıklamada, Milli Görüşün merhum lideri Necmettin Erbakan tarafından temeli atılan şeker fabrikalarının, AK Parti hükümetince haraç mezat satılmaya çalışıldığını ileri sürerek, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin, hem çalışanlara hem de yöre insanına büyük bir darbe olacağını savundu.     



Binici, şöyle devam etti: ''Ülkemizdeki 33 şeker fabrikasında yaklaşık 25 bin civarında sürekli ya da geçici işçi çalışmaktadır. Şeker sanayinin karlı fabrikalarının öncelikli olarak özelleştirilmesi halinde, en az 15-18 arasında fabrikanın kapanması, pancar ve şeker üretiminin yüzde 40-50 oranında, sektörel istihdamın yüzde 50- 60 oranında daralması, taşımacılık gibi yan sektörler ve yöresel ekonomilerin olumsuz etkilenmesi söz konusu olacaktır. Ayrıca, katma değer kaybı yaşanacak, aileleriyle birlikte yaklaşık 6 milyon kişi bundan doğrudan etkilenecek, köyden kente göç hızlanacak, Türkiye ihtiyacı olan şekeri ithal etmek zorunda kalacaktır. Türkiye böylelikle büyük şeker üreticisi ülkelerin pazarı haline gelecektir. Bu durum, ülkemiz üzerinde taşıyabileceğinin kat kat üstünde bir yük oluşturacaktır. Kesinlikle bilinmelidir ki, özelleştirme sonucunda, pancar eken çiftçilerin ve şeker fabrikalarında çalışan işçilerin sayısında yarı yarıya azalma olacak, halkımız şekeri bugün ki fiyatın iki katına satın almak zorunda kalacaktır. Halkımızın 80 yıldan beri ödediği vergilerle kurulan şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin faturası yine halkımıza çıkarılacaktır.'' 


Editör: TE Bilişim