CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Çamardı İlçesi  Çardacık, Burç, Celllar, Mahmatlı, Bekçili   ve Bor Kılavuz köylerini  ziyaret  etti. Bazı köy muhtarları ile görüştü. Köy  halkının sorunlarını dinledi. Soruları yanıtladı.  1 Kasım seçimlerinde Milletvekili olduğunu belirten Gürer  Mecliste tüm oturumlarda yer almanın ötesinde ay içinde sık sık  il merkezi, ilçeler, kasabalar, köyleri ziyaret ederek saptadığı sorunların çözümü için Bakanlıklara yazılı sözlü soru önergeleri verdiğini ve  Meclis araştırmaları istediğini anlattı. Çamardı ilçe Başkanı Mahmut Kurşun ile köylere giden Gürer ,“Çamardı  su sorununun çözümsüz kalması Yelatan  Köyü gibi diğer  köyler Çardacık, Burç, Celaller, Bekçili, Mahmatlı köylerine de su getirilmemiş olmasını önemli bir eksiklik olduğunu” ifade etti. Gürer Çamardı su kaynakları zengin ama sulama suyu sorunu, içme suyu sorunu var. Bademdere  gibi tarıma dayalı bir bölgenin dahi gölet sorunu çözümlenmedi”dedi.

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Çamardı özellikle halka tatlı ve dondurmanın anavatanı olmasına karşın bu bağlamda markalaşılamadığını anımsatıp  ülke genelinde nerede ise her ilde bir Çamardılı dondurmacı ve tatlıcı var ama  Maraş kadar  bu iş ile markalaşamadık. Çamardı tatlısı ve dondurması markalaşsa bölge içinde önemli getirisi olur”dedi. Elma üreticilerinin bu yılda sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Gürer Elma gibi bir ürünü dahi üretici maliyetinin altında satıyorsa tarımda sıkıntı büyük demektir”dedi.
 
 Niğde ilinin çevre illere göre sahipsiz bir il olduğuna değinen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Başkanlık sisteminin halkın sorunlarının çözümüne değil bir kişinin tek başına yönetim isteğine dayalı bir yaklaşım olduğunu ifade etti. Cumhuriyet ve demokrasi değerlerinin önemine değinen  Ömer Fethi Gürer yaşadığımız coğrafya  dünyanın gözü üzerinde olan bir coğrafya burada birliğimiz beraberliğimiz kardeşliğimiz çok önemli, ayrışmadan sorunları aşmalıyız”dedi. Gürer  Başkanlık sistemi halkın hangi sorununa çare olacak ki dedi ve ekledi: “Çamardı ilçemizin dahi yarısı aş iş için gurbette yazın gelip kışın giden var kışın gelip  yazın giden var yani işe göre göç oluyor. İşsizliğe yoksulluğa çözüm aramak, üretici ürününün değer bulması için tarımsal düzenlemeler sağlamak, emeklinin, engellinin,  atanamayan öğretmenin, taşeronda çalışanın sorununu çözmek yerine gündem sürekli değiştirilip halkın sorunları  tartışılsın istemeyen bir anlayış iktidarda”.


 
Editör: TE Bilişim