Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili Adayı Alaattin Sonat seçim çalışmalarını her geçen artırarak devam ediyor.

Haber: Selim GÖKEL

Video Aşağıda

 
Milletvekili adayı Alaattin Sonat ve beraberindeki MHP heyeti  dün Orhanlı, Yeşilgölcük, Edikli ve Konaklı’da küçük mitingler yaptı. Belde sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği mini mitinglerde konuşma yapan Alaattin Sonat kendisine gösterilen teveccühten memnun.

BELDELERDE MİTİNG GİBİ SEÇİM ÇALIŞMASI
Dün gece Konaklı’da yapılan seçim çalışmasının ardından Niğde merkezdeki seçim bürosunda toplanan yüzlerce kişiye de bir konuşma yaptı.
Alaattin Sonat burada yaptığı konuşma diğerlerinden daha farklıydı. Seçim bürosu ve çevresini dolduran yüzlerce vatandaşa hitap eden Sonat, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı birlik ve beraberlik çağrısını, ülkücülerin geçmişi bir yana bırakarak, unutarak MHP ye omuz vermeleri çağrısını yaptı.

Seçim bürosu önüne kurulan kürsüden önce İl Başkanı Ali Güngör, MYK Üyesi Hakan Er, Milletvekili adayı Murat Fahri Ertul kısa birer konuşma yaptılar. Ardından alkış ve sloganlarla kürsüye gelen MHP Milletvekili Adayı Alaattin Sonat her zamankinden daha farklı bir konuşma yaptı.
 
HERGÜN ARAMIZA YENİ GELENLERİ GÖRÜYORUM
Vekil Adayı Alaattin Sonat alanda bulunan  partililere yaptığı konuşmada;  Bu coşkuyu, bu samimiyeti, bu güzellikleri gördükten sonra daha çok çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Gittiğimiz her yerde, her ortamda, köyde kasabada, partimize ve liderimize büyük ilgi olduğunu görüyoruz. Bu mutluluğu ve heyecanı yaşıyorum. Her gün aramıza yeni gelenleri görüyorum. Uzaktan yakından telefonla olsa bile mesajlarınızı alıyorum.  Ülkemizin ve Niğdemizin Milliyetçi Hareket Partisine büyük teveccüh olduğunu görüyoruz ve bizde bu teveccühe layık olacağız.dedi
 
SİZLER GİBİ BİRİSİYİM. NEREDEN GELDİĞİMİ İYİ BİLİYORUM
MHP Adayı Alaattin Sonat konuşmasının devamında; Biliyorsunuz geçmişte yaptığım görevlerde var. O görev yaptığım dönemlerde sizlere hemşerilerime layık olmaya çalıştım. Hiçbir zaman sizlerin kafasını eğecek bir işte bulunmadım. Her zaman sizlere layık olmaya çalıştım. Çünkü ben nerden geldiğimi ve nereye gideceğimi de iyi biliyorum. Ben de sizler gibi birisiyim. Sizler gibi bağda bahçede, çıraklıkta, tarla da tapanda çalıştım. Entelektüel bir ailenin çocuğu değilim. Sizler gibi birisiyim sizlerden de ayrılmayacak ve her zaman yanınızda olacağım. Sizlerin bu teveccühü, bu samimiyeti bana büyük güç veriyor. Allah razı olsun sizlerden. Bizler Türk Milleti olarak zoru başarırız, imkansız biraz zaman alır. Milliyetçi Ülkücü hareketin mensuplarının görev almadığı dönemlerde büyük sıkıntılar meydana gelmiştir. Bizler yönetimde olsak da olmasak da, kendimizi gövdemizi her zaman taşın altına koyacak yiğit insanlarız. İyi varsınız” dedi.

MHP’NİN MECLİSTE GÜÇLÜ OLMASI LAZIM
Kıymetli hemşerilerim biliyorsunuz çok kısa zaman sonra milletvekilliği seçimi var. Bizler, Niğdeliler olarak üstümüze düşeni en iyi şekilde yapacağız. Bu seçimler çok önemli olmaz ise olmazımız. Sadece birkaç kişinin milletvekili seçilmesi değil. Bu seçimler bayrağımızın inmemesi, devletimizin diz çökmemesi seçimidir. Acılarımızı var, sıkıntılarımız var. Zorlukları ancak el ele aşarız. Bunun için Milliyetçi Hareket Partisinin mecliste güçlü olması lazım.
 
UFAK TEFEK KIRGINLIKLARI BİR TARAFA BIRAKIP EL ELE VERELİM.
Sayın Genel Başkanımızın söylemleri doğrultusundan dışarı çıkmayacağız. İçimize dışardan katılan arkadaşlarımız var. Geçmişte bizden ayrılan, kırılan incinen arkadaşlarımız var. Belki biz onlara kendimizi ifade edemedik. Belki onlar bizi anlamadı.  Ama bilge liderimizin söylediği gibi, her şeyi bir kenara bıraktık. 15 Temmuz’da önce ülkemiz dedik, siyasi çekişmeleri bir yana bıraktık. Şimdi sayın İl Başkanımızın da söylediği gibi, ufak tefek kırgınlıkları bir tarafa bırakıp, el ele vererek yürekli bir şekilde Türkiye Büyük Millet Meclisine milletvekillerimizi göndereceksiniz inşallah.  Buraya gelen arkadaşlarımız herkes başımızın tacıdır. Hiç kimse birbirinden üstün değildir. Ben bile biz sizlerin emrindeyiz. Biz sizlerin vekil adayıyız.



BİZİM, ÜLKÜDAŞLARIMIZIN, BİRLİK VE BERABERLİĞİNE İHTİYAÇ VAR
Bizim bir olmamız lazım. Kırgınlıkları atmamız lazım, kaşımızı birbirimize çatmamız lazım. Bizim, ülküdaşlarımızın  birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Yönetim kademelerinde birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacımız var. Güçlü bir orduya, güçlü bir polise, güçlü bir hukuk sistemine ihtiyacımız var. 15 Temmuz bunlar için bir milat oldu. Ne diyor sayın genel başkanımız “15 Temmuz bizim için bir milattır” diyor. Kısır çekişmelerden uzaklaşacağız diyor. Aynen o söylediklerini harfiyen yerine getireceğiz. Ne diyorsa doğru çıkıyor. Böyle bir liderimiz var. Onun sevdası Türkiye, bizimde sevdamız Türkiye, bizimde sevdamız Millet…

 
BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ SADECE 24 HAZİRAN’A KADAR OLMAYACAK
Sonat alkış ve sloganlarla kesilen konuşmasına şöyle devam etti. “ Ulukışla’dan gelen misafirlerimiz var, ilçelerden gelen, uzak köy ve kasabalardan gelen misafirlerimiz var, burayı her gün şereflendiriyorsunuz. Her geçen daha kalabalık oluyoruz. Her gün buradan güzel Niğdemize güzel mesajlar veriyoruz. Bu birlik ve beraberliğin sadece ayın 24’üne kadar olmaması gerekir. Bu birlik ve beraberliğimizi Haziran’ın 24’ünden sonra da devam ettireceğiz. Sıkıntılarımızı el ele verip beraber çözeceğiz. Hep beraber olacağız. Milliyetçi Ülkücü aklın ahlakına, adabına yakışır şekilde olacağız. Kimseleri incitmeyeceğiz, siyasi rakiplerimizi incitmeyeceğiz. Kendimizin de incinmesine fırsat vermeyeceğiz. Sevginin olmadığı yerde saygı olmaz, saygı ve sevgi bir bütündür.” dedi.



TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE HESABI OLANLAR HESAPLARINI KAPATMADI
Eksiklerimiz olabilir, önemli olan hatada ısrar etmemek, hatada ısrar etmek ihanet getirir. Bizler ihanetin içinde olamayız. Bunları neden söylüyorum. Biz sadece seçim kazanmayacağız, insanların gönlünü kazanacağız, gönlüne gireceğiz. Hayat çok kısa, dün aramızda olanlar bugün yok, bugün aramızda olan çocuklar var. Yarında gelecekleri unutmamamız lazım. Güçlü Türkiye için, güçlü Cumhuriyet için, güçlü bir millet için bu seçimlerin önemli olduğunu unutmayalım. Yakın zamanda biliyorsunuz bir çok olumsuz  girişim ile karşı karşıya kaldık. Bu tehlikeler geçmedi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile hesabı olanların hesabı kapanmadı. Bunları iyi bilmemiz lazım. Bakınız bir çoğumuzun başını sokacak evi var. Sınır komşularımıza bakalım, evi yok, barkı yok, ana yok, baba yok, eşinden ayrı insanlar var, parçalanmış insanlar var.  O geceyi unutmayalım, tankların insanların üstünden geçtiği günleri, uçakların meclisi bombaladığı geceyi, bu bir daha olmayacak değil, devletin arşivlerinde istihbaratında tehlikenin geçmediği ile ilgili belgeler ibareler var. Şimdi de bir ekonomik yaptırım derdi içindeyiz. Doların fırladığı insanların alım gücünün azaldığı bir ortam algılandırılmak istenmektedir. Bu algılara kapılmayacağız, bunlar bir oyun… Dikkatli olacağız. Vatan evlatlarımız şehit oldu hemşerilerim ne için, bu topraklar için biz onların sayesinde ayaktayız. Bir daha olmaması için vatan topraklarında şehit düşmemesi için….

BU SEÇİMLERDE YÜREK YÜREĞE OLMAMIZ LAZIM
Bu seçimler çok önemli bu seçimlerde yürek yüreğe olmamız lazım. Hanımefendilere çok iş düşüyor. Ne yapabilirim diye soruyorlar. Ne yapabiliriz, komşumuzu ikna edebiliriz, arkadaşlarımıza söyleyebiliriz. Bu seçimlerin önemini… Bizde ne yapacağız bu seçimlerde sayın cumhurbaşkanımıza oy vereceğiz. Cumhur ittifakının adayıdır. Oy vereceğiz. Bütün vatandaşlarımızın oyuna talibiz. Bütün vatandaşlarımızdan da oy istiyoruz… Buradan otağımızdan ilan ediyorum… Benim ve İl Teşkilatımın söylemediği hiç bir şey geçerli değildir. Hiç bir şeye inanmayın. Bu çok önemli fitne fesattan uzak duracağız. Kim gelirse kapımız açık, onları kucaklayacağız. Bir kere daha söylüyorum. İttifak içindeyiz. Karşı tarafa da söylüyorum. Benim ve il başkanımızın söylemediği hiç bir şey bizi bağlamaz.

BİR OLACAĞIZ, İRİ OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ
Biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Görev yaptığım süre içereside koltukta oturmadım. Milletvekili olarak da koltukta oturmayacağım. Emin olabilirsiniz. Orada Niğde Milletvekili yazacak, MHP milletvekili yazmıyor. Genel Başkanımızın emirleri doğrultusunda ona yakışan şekilde bir milletvekili olacağım. Allah nasip ederse olacağım, etmez ise kimseye kızgınlığımız, küskünlüğümüz olamaz. Seçilirsem herkesin milletvekili oluruz. Sağ sol ayrımı yapmayız. Sorunlarımız varsa beraber çözeceğiz, kimseye kapımızı kapatmayacağız.  Kimselere kapımızı kapatmayacağız. Nedir ki Niğde’nin sorunlarını çözmek çok zor mudur. Güçlü bir ülkeyiz biz. Güçlü bir meclisiz. Yatırırız sorunlarımızı görüşürüz o günkü bakanla veya cumhurbaşkanı ile yada yönetim kademesi ile Allah’ın izni ile tarımdaki, ekonomi deki sıkıntıları çözeriz. Geçmişte görev yaptığım dönemlerde yaptım, şimdi de çok rahat bunu yapabilirim.  Kibirlenen insanlardan değilim, insanlara yukarıdan bakan bir insan değilim, sizden sadece beni itibarsızlaştırmaya çalışmayın. Hepinizin önünde saygı ve sevgiyle eğilirim. Gönlüm açık, bana yakışan budur” dedi.

Konuşmaların ardından seçim bürosuna geçilerek konuklara ikramlarda bulunuldu.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim