Kısa adı “ORC” olan Objective Research Center isimli araştırma şirketince yapılan “Bugün yerel seçim olsa oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?” İl İl Yerel Seçim Anketinde son veriler medyaya yansıdı.

 

 Vatan Gazetesi’nde yayınlanan anketin Niğde ile ilgili bölümünde; AK Parti % 35,2, MHP % 27,7, CHP % 23,2, Diğer Siyasi Partiler % 2,0, Kararsızlar ise % 11,9 olarak belirlendi.

 81 ilde yapılan ankette Türkiye genelinde  AK Parti yüzde 41,5 oy oranı ile daha önceki seçimlere göre düşmesine rağmen ilk sırada yer aldı. CHP Türkiye geneli oylarını artırdı. İkinci sırada yüzde 33,0 oy oranıyla CHP var. CHP'yi yüzde 15,9 oy oranıyla MHP takip ediyor ve MHP'nin de oylarını artırmış olduğu görülüyor.  BDP ise yüzde yüzde 5,6 oy oranıyla 4. sırada.

Araştırma yerel seçim olması durumunda, seçmenlerin siyasi parti tercihlerini tespit amacıyla yapıldı. Yapılan bu araştırmada 0,95 güven sınırları içinde, hata payı +/-%1,5 olarak hesaplandı.

 

 

Araştırma 81 İlde, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden; yaş cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfî yöntemle seçilmiş toplam 63 Bin 750 denek ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi.





































Editör: TE Bilişim