Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Sivil Toplum Kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürüyor.  

Geçtiğimiz ay başlattığı Sivil Toplum Kuruluşlarına ziyaretlerini bayram sonrası da devam eden Akdoğan, YOL-İŞ Sendikası Niğde Şubesini ziyaret etti.  

YOL-İŞ Sendikası Niğde Şube Başkanı ve sendika üyeleri tarafından karşılanan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye Başkanı olarak bir ay önce başlattığım tüm sivil toplum kuruluşları ziyaretlerimi sürdürüyorum dedi. 

Başkan Akdoğan; “Bu ziyaretlerle insanlarımızın görüşlerini alıyoruz. Bu ziyaretlerimizin temelinde de demokrasinin tam işleyişini sağlamak, yani halk ne istiyorsa onu yapmak var. seçimlerden önce söylediğimiz gibi bu şehri halkla beraber yöneteceğiz. Bu söylemimize paralel olarak bu çalışmamızı sürdürüyoruz. Niğde Belediyesi olarak son bir yılda yaptıklarımız Niğde de bir ilk. Bu ilklere örnek verecek olursak; Niğde Meslek Edindirme Kursları adı altında oluşturduğumuz NİĞMEK. Bu güne kadar çok sayıda kurs açarak katılımcıların meslek sahibi olmasını sağladık, meslekleri ile ilgili sertifika verdik. Geçmişe baktığımızda bizim döneme kadar Niğde Belediyesi hiçbir tane meslek edindirme kursu açmamış. Biz çok sayıda kurs açarak Niğde Belediyesi olarak ilki gerçekleştirdik. Bu kurslarımıza bir yenisini daha ekleyeceğiz. Belediyeye almış olduğumuz 50 adet tekstil makinesiyle, açacağımız kurs doğrultusunda her ay 50 kişiyi tekstil üzerine yetişmiş eleman haline getireceğiz. Böylece Niğde de istihdama katkı sağlayacağız. Kurulacak tekstil fabrikaları yetişmiş eleman sıkıntısı çekmeyecek” şeklinde konuştu. 

Ziyaretin ardından Başkan Akdoğan, YOL-İŞ Sendikası Niğde Şubesi Başkanı Suat Kurum’a “Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir” kolaj çalışmasını tablo halinde hediye etti.

 

Editör: TE Bilişim