1 Kasım 2015 Genel Seçimleri tamamlandı. Kazananlar, kazanamayanlar belli oldu ve teşekkür ziyaretlerine bile çıktılar.

Haber: Selim GÖKEL - borhaber.net - özel

Ancak; 1 Kasım’da kullanılan oy pusulasında HDP Adaylarının isimlerinin sıralamasında hata yapıldı.

Seçim pusulasında Halkların Demokratik Partisi 1. Sıra adayı Hamza Özkan yerine, 2. Sıra adayı İpek Ekrem yazılmış.  Seçim pusulasındaki bu maddi hatadan dolayı HDP ve MHP Seçim Kuruluna itirazda bulundu.

ÖZKAN; HDP GENEL MERKEZİNE BİLDİRDİK… SONUCU BEKLİYORUZ

Tiyo Ajans – Borhaber.net sitesi yöneticisi Selim Gökel’e bu konuda açıklama yapan HDP Niğde İl Eş Başkanı Göksel Rıza Özkan; "1 Kasım 2015 seçimlerinde seçmen pusulasında yer alan partimiz HDP’nin adaylarının sıralamasında yanlışlık yapılmış. Bu konuda adayımız Hamza Özkan nezdinde HDP Genel Merkezimize bilgi verildi. Sonucunu bekliyoruz” dedi.

MHP’de seçim pusulasında meydana gelen bu hata için İlçe Seçim Kuruluna itiraz etti. İtiraz süreci ilçe, il Seçim Kurul kararlarının ardından  Yüksek Seçim Kuruluna kadar gideceğini ve burada nihai kararın verileceği bilgisi edinildi.

Diğer yandan, HDP Milletvekili  aday sıralamasının seçim pusulasında yanlış yapılmasına rağmen, 29 Eylül de yayınlanan Resmi Gazetede ise doğru sıralamanın yapıldığı görüldü.

İPTAL OLURSA… NİĞDE İÇİN BÜYÜK ŞANS…

Yüksek Seçim Kurulu tarafından Niğde seçimlerinin iptal edilmesi durumun da  seçimler 90 gün sonra yenilenecek. Niğde için ayrı bir seçim yapılacak. Niğde için bütün partiler propaganda yapacak, mevcut iktidar partisinin Niğde için vaatlerde bulunması ile Niğde’nin bu iptal kararından karlı çıkacağı tahmin ediliyor. 

Son Güncelleme; 23:19 İtirazın İlçe Seçim kurulunca red edildiği öğrenildi. Ancak, geçtiğimiz yerel seçimlerde  Bağlama Belediyesi, Keçikalesi ve Karakapı Belediyelerinde olduğu gibi ilçe ve il seçim kurulları red verdi ama   Yüksek Seçim Kurulu seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. O yüzden partilerin Yüksek Seçim Kuruluna götüreceği bilgisi edinildi. Ayrıca geçmiş bir uygulamadan  örnek verirsek,  Süleyman Demirel'li Adalet Partisi'nin seçimlerde Kırşehir'deki seçim pusulasında AP amblemindeki kıratın yönünün ters basıldığından dolayı  Kırşehir'de şeçimler yenilenmişti. Konu partilerin ve seçim kurulunun... 






Editör: TE Bilişim