Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ,İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Niğde Şoförler Oda Başkanı Sadullah Çarboğa'yı makamında ziyaret ettiler.


ŞÖFÖR ESNAFI CHP'YE DERT YANDI

Ziyaret sırasında Niğde Şoförler Oda Başkanı Sadullah Çarboğa,"Şoför esnafımız dünyanın en meşakkatli mesleğini hayatını hiçe sayarak yapmaktadır. Gece,gündüz demeden yağmur çamur demeden,kış, yaz demeden almış olduğu yükü bir uçtan bir uca ulaştırmanın gayretini sarfetmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte kullanmakta olduğumuz araçlarımız kullanışları bakımındanda,yük ve yolcu taşıma bakımındanda modern bir teknolojiye kavuşmuştur, Tabii buna paralel olarak ta yol şartlarıda günün koşullarıyla orantılı gelişme göstermiştir. Şoför esnafımızın çok zorlandığı konu K bekgesidir.Hükümet bu konuya çözüm bulmalıdır. K belgesini alan bir esnafımız bu mesleği ertesi gün bırakmış olsa ödeme yapmiş olduğu 19 - 20 bin liralık  K belge ücreti kendisine ödenmediği gibi ölmektedir" dedi. 


SGK YÜKSEK PRİMLERİNDEN ŞOFÖR ESNAFI DA RAHATSIZ

Çarboğa; Ayrıca SGK ödemekte olduğumuz aylık primlerimizde çok yükselmiş olmasından dolayı ödemede güçlük içerisinde olduğımuz gibi ödeyemeyen esnafımızda çoğalmıştır.Taksi işletmeci esnaflarımızda Belediyenin uygulamakta olduğu durak yerlerinin kullanma süresi dolan durakları kullanan esnaflarımıza günün şartlarına göre kira artırımı yapacağı yerde toptan ihaleye çıkararak o durakta çalışan esnaflarımızı zora sokmaktadır. Bu Konuda sayın Belediye Başkan ve Tüm Belediye meclis üyelerinin konuyu gözden geçirmelerini arzu ediyoruz" diyerek ziyaretten dolayı memnuniyetlerini iletti.


CHP İl Başkanı Erhan Adem ise; "Bizlerin sizleri ziyaretinin temel amacı da esnafımızı sorunlarını dinleyip dertlerine çare olmak için çaba sarfetmektir.K belgesi için sayın vekilimizi bilgilendirip konuyu meclise taşımak olacaktır. Bize göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakaya teşekkür ederiz" dedi. 



Editör: TE Bilişim