AÇIK TEŞEKKÜR


 25 Aralık 2014 günü saat 11.00’de ATO Congresium Kongre Merkezinde; Doç. Dr. Ayşenur İSLAM (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı) tarafından düzenlenen 2828 sayılı Kanun kapsamında işe yerleştirilecek öksüz ve yetim yurt çocuklarımızın törenine, Yetiştirme Yurtları Gençlik, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı olarak davet edildim ve katıldım.Törene, Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU’nun konuşması ile başlanıldı. Çocuklarımız, birçok ilin yurt yetkilisi ve dernek başkanı ile Bakanlık yetkilileri törende idi. İki bini (2.000) aşkın yavrumuz mutlulukla görev yerlerini öğrenip, sevinç çığlıkları attılar. İşte Sosyal Devlet denilen olay bu idi. Kimsesiz, öksüz ve yetimlerin sahibi; devletti.

 

Devlet; bakıp büyüttüğü bu öksüz ve yetimleri on sekiz yaşından sonra da sokağa salıvermemiş, işlerini de hakkaniyet ilkelerine uygun tarzda sağlamıştı. Devletimizi yöneten tüm yetkililere, dernek başkanı olarak teşekkür borcumuzdur. Allah razı olsun. Çocuklar coşku ile başbakan ve iki bakanın etrafını sardılar. Tablo muhteşemdi.

 

Bu ortamda Sayın Başbakan; eski Devlet Bakanı Sayın Akın Gönen’i sahneye davet ettiler. Ben ve benim gibi bu konuyu yakından bilip takip eden çeşitli dernek başkanları ve üyeleri ile günümüze kadar bu Kanun sayesinde işe yerleşen yaklaşık kırk bin (40.000) kardeşimizden, törene katılanlar çok duygulandık.

 

Çünkü Akın GÖNEN; 1988 yılında TBMM başkanlığına verdiği kanun teklifi ve kanun teklifini komisyon ile genel kurulda savunarak 3413 sayılı Kanunun gerçekleşmesini sağlaması sebebiyle, bu sistemin babası idi. Bu kaymakam, vali kökenli devlet ve siyaset adamı problemi tespit etmiş, sistemi kurmuş ve sistem 25 yıldır uygulana gelmiş olup; son çıkan düzenleme ile de daha işler hale sokularak, bu coşkulu ortam yaratılmıştır. İşte sosyal devlet budur, işte devlet adamlığı budur, işte onurlu hizmet edene gösterilen zarif vefa ve insanlık budur. Ülke siyasetine bu anlayış yerleştiği takdirde gelecek kuşaklara güzel örnek oluşturacağı kesindir.

 

Bu alanda hizmet veren, alın teri döken ve bu güzel ortamı bizlere yaşatan Sayın Başbakanımız Ahmet DAVUTOĞLU ile Aile ve Sosyal Politikalar Başkanı Sayın Doç. Dr. Ayşegül İSLAM’a gönülden şükranlarımızı sunarım. 27. 12. 2014

 

Saygılarımla,

 

Kudret BULUT

Yetiştirme Yurtları Gençlik, Eğitim,

Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı




İlgili haber ve fotoğraflar için Tıklayın

Editör: TE Bilişim