Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı, Şerife Türkeş, MHP'den Bor Belediye Başkanlığına aday adaylığını MHP Niğde İl Başkanlığında yapmış olduğu basın açıklaması ile duyurdu.  

Başta MHP teşkilatı olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşları ve basın camiasına bir dizi ziyaretlerde bulunan Şerife Türkeş; "Neden Bor Belediyeye Başkan adayı olduğunu" şu sözlerle  açıklıyor:

"Bildiğiniz gibi ben Bor'un kızıyım, Harım'ın evladıyım. Burada doğdum, öğrenim hayatım burada geçti. Eğitim camiasına Hacettepe Üniversitesi'nde adım attım. Ancak Bor'la temasım hiç kopmadı. Kardeşlerim burada olduğu için sık sık Ankara - Niğde yolunu katettim. Bor benim adeta hayatımın bir parçası oldu. ilk fırsatta Niğde Üniversitesine tayin yaptırarak kendimi doğrudan doğruya Bor'a attım. 

Boş duramazdım. Benim yetişmemi sağlayan bu topraklara, bu insanlara vefa borcum vardı. Üniversiteden emekliye ayrıldıktan sonra  hepinizin de bildiği gibi; Yeni Yıldız Gazetesi'nin kuruluşunda bulunarak yayın hayatına atıldım. Bu toprakların insanlarının dertlerini, dert edindim. Bunları dile getirdim. Bunlarla da yetinmeyip, gazetecilerin bir araya gelebileceği Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Derneği'nin kuruluşunda aktif rol aldım. Ardından bu derneğin Başkanlığı'na seçildim. Amacım yöremizi Türkiye'de tanıtmaktı. Bununla da yetinmeyip Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonunun kuruluşunda yer aldım. Böylece insanımızı yurt dışında da tanıtmayı amaçladım.

Bor'un bir evladı olarak, buranın problemlerini çok iyi biliyorum. Bunlara çözüm bulacağıma da inanıyorum. Problemleri ve çözüm yollarını zaman zaman sizlere aktaracağım. Seçimimi aktif bir parti olan MHP'den yana kullandım. Ancak şuna inanıyorum ki; beni tanıyan ve Bor'un kronikleşmiş dertlerine çözüm bulunamamasından yakınan partili - partisiz her kesimin bana destek vereceğini biliyorum. Son olarak da; 'Sıra MHP'de, sıra Şerife Türkeş'te'
Editör: TE Bilişim