İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım’ın yazılı basın açıklaması ;

 

TBMM’yi artık milletin meclisi olmaktan uzaklaştıran, kaba kuvvetle, kavgayla, zorla ve yangından mal kaçırırcasına çıkartılan, aydınlanmacı, laik eğitimin yerine ortaçağın eğitimini getiren yeni eğitim sistemi, “ 28 Şubat’ın son izini de sildik” diyerek kutlanmaktadır.

 

Aslında silinen Atatürk Devriminin izleridir. 28 Şubat, Atatürk Devrimini bin yıllık kararlılıkla savunmaktır. 28 Şubat, aydınlanmayı, bilimi, laikliği savunmaktır. Geçen yasanın ardından Diyanet İşleri Başkanı “ 88 yıllık kavgaya son verdik ” dedi. AKP'nin yerel seçimlerde Niğde’nin Ulukışla ilçesinde sloganı vardı, “84 yıllık karanlığa karşı elele” diye. Bu 4+4+4 diye milletimize dayatılan ve Türk milli eğitimini artık milli olmaktan çıkartan, ortaçağ eğitimi haline getiren uygulamanın özeti, 88 yıllık Atatürk Cumhuriyetimizin karşı devrim ile yok edilmesinin son adımıdır.

 

         Bu arada, KESK’in 4+4+4 düzenlemesi ve Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası'nda Değişiklik Yapan Yasa Tasarısı'na karşı Ankara'da gerçekleştireceği eyleme izin verilmemesini de kabul etmiyoruz. Ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren 4+4+4 kademeli eğitim düzenlemesine ve sendikal alana yönelik önemli değişiklikler içeren düzenlemelerden doğrudan etkilenecek olan geniş kesimlerin tepkilerini alanlara taşımak istemesinden daha doğal bir yol yoktur.
               

         İşçi Partisi olarak bütün milletimizi, çocuklarımızın geleceğini karartacak, sınavları 4. sınıfa kadar çekecek, çocuk işçiliğinin önünü açacak, çocuk gelin sayısını arttıracak ve eğitimimizi tarikatların sistemi haline getirecek yasanın mimarı AKP iktidarından Türkiye’nin kurtulması için, birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

 

 

İP NİĞDE İL YÖNETİM KURULU ADINA İL BAŞKANI Z.CEM YILDIRIM

 



Editör: TE Bilişim