Ak Parti Bor Belediye Başkan adayı Serkan Baran Mahalle toplantılarına devam ediyor. Bor Yeni Göçmen Mahallesinde coşkulu, kalabalık bir vatandaş topluluğuna  hitap etti.

YENİ GÖÇMEN MAHALLESİNE KENTSEL DÖNÜŞÜM SÖZÜ
Serkan Baran konuşmasının başında Yeni Göçmen Mahallesinin dedesi Yahya Efendi’nin emaneti olduğunu kendisi için önemli bir yeri olduğunu belirterek başladığı konuşmasında; Bor’da 20 mahalle var ve Yeni Göçmen Mahallesi en eski mahallelerden biridir. Bu mahallemiz hizmet fakiri olan bir mahalle ve benim ailem için en önemli mahallemiz. Benim babamı Belediye Başkanı yapan Mahalle olarak gözüküyor. İnşallah sıra bende.   Burada bazı mahallelerimizde olduğu gibi kerpiç evler var. Buradaki insanlar uzun zamandan beri imarla ilgili bir uygulama alamadılar. Buradaki vatandaş arsalarını eski evlerini müteahhide verip, oralardan daire sahibi olamadılar. Biz Ocak ayında partimizin genel aday tanıtım toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımızın bize verdiği birinci görev bütün bu eski  mahallelerle alakalı kentsel dönüşüm yapılmasıydı. Birinci görev bu, bizim bu kentsel dönüşümü ilk başlatacağımız mahallelerden birisidir Yeni Göçmen mahallesi. Burada yaşayan insanların hakkı yok mu? Buraya müteahhitler girse, yeni caddeler yapsak, oraya 7-8-10 kat ruhsat versek oradaki insanlarda bu işten sebeplenseler ne olur?  Öbür taraftan bu kentsel dönüşüm ile ilgili sözlerimi verdim. Dedim ki, öncelikle eski mahallelerimizde ada bazlı olarak kentsel dönüşüm rehabiliteleri başlatacağımızı söyledim. Aynı şeyi Yeni Göçmen Mahallemiz içinde geçerli. Bu gün şehir merkezinde ekonomik sorunlarımızdan bir tanesi kentsel dönüşümün uygulanmamasından geçiyor. Eğer zamanında kentsel dönüşüm uygulaması yapılsaydı. Büyük dükkanlarımız olsaydı. Bizim Niğde’ye gidip de alışveriş yaptığımız imkanlar Bor’da olsaydı, en azından paramız Bor’da kalacaktı.

BU BÖLGENİN ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
Ulaşım ile ilgili sorun Bor’un genel sorunu haline gelmiş. Şeker Mahallesinden, Fatih Mahallesinden, Acıgöl mahallesinden tek bir araç ile hastaneye ulaşamıyorlar. Niğde’de Amas Bağlarından, Nar Mahallesinden, İlhanlı Mahallesinden tek bir otobüsle hastaneye, öğrencimiz  üniversite kampüsüne ulaşabiliyor. Aynı şey Yeni Göçmen mahallesi içinde geçerli. Ben bununla ilgili yatırım yapmaya gerek olmadan bu işin halledilebileceğini anlattım. Bugün Niğde Bor otobüslerini çalıştıran esnaflarımız kiralarını nereye ödüyorlar, Bor Belediyesine, vergilerini nereye ödüyorlar, Bor Vergi dairesine. Öteki taraftan askeri fabrika hangi sınırlar içinde, Bor’da, Askeri Fabrikada çalışan insanlar karşı taraftaki durağa geçtiğinde bindikleri araba Kemerhisar arabası,  Şeker Mahallesindeki, İftiyanda oturan vatandaşımız  Niğde’ye gitmek istediğinde ya 1,5 kilometrelik yolu yürümek zorunda,  ya şehir içi otobüse binip Niğde durağına gitmek zorunda. Yada  askeri fabrikasının karşısına geçip Kemerhisar arabalarına binmek zorunda kalmış. İnşallah Niğde Bor arabalarımız bizim sınırımızdan kalkacak, ben Kemerhisar düşmanı değilim ama önce can. Niğde Bor arabaları ile bizim şehir içi dolmuşlarımız birleşsinler, bizim araba sayımız çoğalsın, kalkış süreleri kısalsın, vatandaş birbiri üzerinde yolculuk yapmak zorunda kalmasın. Bunu yapabilmek için önce bizim fedekarlık yapmamız gerekiyor. Bugün 20 tane şehir içi dolmuşçu var,  bin 700 lira aylık kira ödüyorlar yani Bor Belediyesinin 34 bin liraya ihtiyacımı var. Bor belediyesi olarak  bunların kiralarını yarı yarıya  düşürsek, onun karşılığında o insanlardan hizmet istesek. Şeker ve İftiyan mahallelerimizden geçse, bir diğeri Fatih Mahallesinden geçse, üç farklı yol çıkarsak, o insanlara para kazanacak yol göstersek ve sonrada onlardan fedakarlık beklesek. Olması gereken bu değil mi? Olmaz diye bir şey yok. Hadi olmadı biz bu insanları bir araya getiremedik. O zaman başka bir çözüm yolumuz var. Diğer şehirler gibi belediyeye ait 20 aracı alırsınız, halk otobüsü uygulamasına geçeriz ve vatandaşın hizmetine veririrsiniz. O zaman ya anlaşma yoluna gideceğiz, yada sizin işiniz gücünüz rast gelsin. Önemli olan vatandaşımızın ulaşım sorununu çözmek, bizim gayemiz bu” dedi.

ALT YAPI SORUNU ÖZELLİKLE SU SORUNU ÇÖZÜLECEK
Serkan Baran konuşmasının devamında; Bir diğer konu Bor’un alt yapısı ile sorun var. Özellikle su tesisatı konusunda, sularımızın rengi farklı, tadı farklı, kalitesi bozuk, ikinci katlarda suyun basıncı yok. Serçe parmağı kalınlığında  su akıyor bu su çamaşır makinamızı, bulaşık makinamızı, kombilerimizi, şofbenimizi çalıştırmıyor. Bir sürü şikayet var, son üç yıl içinde. Şimdi bu alt yapı yapılalı ne kadar olduğunu biliyorsunuz. Şimdi 25-30 sene olmuş. Hiçbir belediye başkanı alt yapı yapmak istemez. Bugün Bor’un alt yapısını değiştirmenin maliyeti  eski parayla 50-60 trilyon. Bu kadar yatırım yapacaksınız. Ortalık toz, kir çamur olacak, su tesisatları değişecek, belediyenin bu yaptığı yatırımları hiç kimsenin görme ihtimali yok. Yerin altında kalıyor. Ama onun üzerine 5-6 trilyon liralık, asfalt, çiçek, ağaç, kaldırım, refüj çalışması ile belediye başkanı çok çalışıyor oluyor. Bugün kadar her belediye başkanı 15-20 kilometre yapsaydı yılda, bugün böyle bir derdimiz sıkıntımız olmayacaktı. Bu bizim Baran soy ismimize nasip oluyor inşallah. Eğer 31 Mart’tan sonra bize nasip olursa, bu asbestli borular değişecek. Normalde 20 olması gereken su basıncı şuanda 8, Niye 8… su basıncını artırırsak, borular kaldırmıyor, borular patlıyor, asfalt zarar görüyor. Asfalt zarar görmesin diye biz susuzluk çekiyoruz. Allah nasip ederse bu altyapı ile ilgili sorun da en kısa zamanda çözülecek. Zamanında bunu yapan benim atam zor şartlarda, mazotu, aracı yokken yapmış, bugün Belediyeler Birliği bir çok araç ve teçhizat göndermiş bu yapılabilecek bir konu ve sorun etmiyorum. Su kanalizyon, asfalt zaten bizim işimiz” dedi.

ASKERİ LOJMANLARIN YERİNE PARK, HALI SAHA VE KREŞ SÖZÜ
Bizim burada Düğün salonumuz, Sağlık Ocağımız var,  bir çok mahallede halı sahamız var. Ama 3 bin seçmene sahip burada halı saha yok. Askeri lojmanların olduğu yere bir halı saha ve park yapalım. Yeni Göçmen Mahallemiz, Acıgöl Mahallemiz, Şeker Mahallemiz bizim çiftçi mahallelerimiz. Burada yaşayan insanlarımız tarlaya çalışmaya gidiyor. Küçük çocukları olduğu için tarlaya işe gidemeyen insanlar var. Projeye yazmadım ama Belediye bütçesi ile bu bölgeye kreş yapıp o insanlarımızın da çocuklarının eğitim almasını sağlamamız lazım” dedi.

DEMİRYOLU ETRAFINA TEL ÖRGÜ ÇEKECEĞİZ
Ak Parti Adayı Serkan Baran hizmetlerinde halk odaklı olacaklarını belirterek konuşmasına devam etti; Yöneticilik demek bütün halkı düşünmemiz lazım. Bu mahallede doğalgazın girmedi iki sokak var. Eğer buradaki sorun Belediye kaynaklı ise bunu çözeceğiz. Durak istendi, durak sözü verdik. Servet Çetin okulunun olduğu yerde oradaki çocuklarımız tren yolundan geçmek zorunda kalıyor. Tren varsa da altından üstünden geçiyorlar. Demiryolu altından yaya veya araç yolu yapılma ihtimali görünmüyor. Bu geçitler su geçidi diye görünüyor. Ama biz oraya bir üst geçit yapalım. Şehir merkezinden geçen demiryolu hattının tel örgü uygulaması yok. İftiyan Mahallesinden başlayalım, Kızılyer’e kadar yapalım. Önemli olan Yeni Göçmen Mahallesindeki çiftçilerimize ne yapacağız. Aliyer mahallesinde asfalt eksikliği var. Orada yol işi bizim işimiz dedik ve o sorunu da kapattık.  Barajın suyu Aliyer’e gelmez oldu. Yukarıdaki insanlar 7 liraya tarlasını suluyor, ama Aliyer deki vatandaşımız 30 liraya suluyor. Bu konu belediyenin elinde ise Barajın suyunun bir kısmının Aliyer’e indirmemiz gerekiyor. Bağların, bahçelerin bölünmesi ile ilgili proplemleri de çözeceğiz ve bunun da sözünü verdik” dedi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Serkan Baran; Ofisin kapanmasından dolayı çiftçimiz ürününü tüccara ucuza satmak istiyor. Biz bu sıkıntı ile ilgili vekilimizle de görüştüm. Bize iki yada üç aylığına Niğde Ofisine bağlı olarak bir Ofis kurduracağız.

Bor’un en büyük sıkıntısı ekonomi, esnaf siftah etmeden dükkanını kapatan esnafımız var. Gece karnımız acıksa çorba içecek yok. Buradan çıkıp yemek  yemek istesek Niğde’ye gitmek zorundayız. Çora içmeye, kahve içmeye, tatlı yemeğe, giyinmek için Niğde’ye gidiyoruz. Bununla ilgili birşeyler yapmak lazım. Bununla ilgili bir şeyler yapmak lazım. Niğde’de dükkan kiraları çok pahalı ama Bor’da çok ucuz olduğu halde kiraya veremiyoruz. Niğde’de olan vatandaşların bir çoğu biziz, Borlu Niğde’de. Yeni büyük dükkanlara ihtiyaç varsa işte kentsel dönüşüme gerek var” diyerek ekonomi konusunda sorunları çözeceklerini söyledi.

Bor’un genel sorunlarından ve projelerinden de geniş şekilde bahseden Serkan Baran toplantı sonrası bir çok vatandaş ile fotoğraf çektirdi.
 
 
Editör: TE Bilişim