Niğde’de muhtar adaylarının yoğun çalışmaları gözleniyor, her taraf muhtarlık afisi ile donatılı. Muhtar adaylarının fazlalığı onların farkındalıklarını da yok etti.

 

Bunun farkında olan Aşağı Kayabaşı Mahallesi Muhtar Adayı Fatih Yüksel, farklı bir uygulama ile seçmenlerinin karşısına çıktı.

 


Aşağı Kayabaşı Mahallesinin farklı olduğunu ve böyle bir mahalleye de farklı bir muhtar gerektiğini söyleyen muhtar adayı Fatih Yüksel,  mahallesinde işlek bölgelerde kürsü kurarak etrafına topladığı mahalle sakinlerine kürsüyü teslim ederek onları dinliyor.
 

Bu ilginç seçim uygulaması ile dikkatleri üzerine çeken Fatih Yüksel, “ Bu kürsü sansürsüz bir kürsü, burada vatandaşın söylediklerine “Dııt” yok, serbest bir kürsüdür. Mahalleli bu kürsüde mahallesinin sorunları ve çözümleri konusunda özgürce konuşuyor, benimle ve etraftaki diğer vatandaşlarla iletişim kuruyor.”dedi.

 

 Emekli bir devlet memuru olan Fatih Yüksel, Aşağı Kayabaşı mahallesini iyi tanıdığını, mahallenin sorunlarını bildiğini, sorunların çözümü konusunda  devlet tecrübesinden dolayı daha  kolay ve sistemli çalışacağını belirten Muhtar Adayı Fatih Yüksel;” Bu şekilde mahalle sakinlerimle  buluşma, kendimi tanıtma  imkanı buluyorum. Bana teveccüh ederlerde muhtar olursam onlara alışılagelmiş muhtarlık yapmayacağım, her türlü sorunlarının çözümünde yanlarında olacağım, memurluktan gelmemden dolayı devletin işleyiş yapısını biliyorum. Dilekçe yazımı, Sosyal Yardım Dayanışma Vakfına müracaat evraklarını bile bizzat ben doldurup hem muhtaç mahalle sakinlerinin, hem de Sosyal Yardımlaşma Vakfının işlerini kolaylaştıracağım.”dedi.

 

Yüksel,  Aşağı Kayabaşı Mahallesinde doğup büyüdüğünü mahalleyi iyi tanıdığını ve neler gerekli bildiğini belirttiği konuşmasının devamında ; Evde kalan ve üretime katkısı olmayan bayanlar için yaşlı ve hasta bakımı gibi işleri organize edeceğim onların aile bütçelerine katkısının olmasını sağlayacağım, bunun gibi bir çok hazırlıklarım var. Hem bu kürsüden hem de çeşitli ziyaretlerimle seçmenlerim ile düşüncelerimi planlarımı paylaşıyorum”dedi.

 


Aşağı Kayabaşı’nın Fatihi Var…Tıklayın






Editör: TE Bilişim