Sitemiz Yöneticisi ve yazarı   Selim GÖKEL  Niğde siyasetinin bu günkü durumunu yaklaşık bir buçuk ay  önceden öngörmüştü…
 
Selim GÖKEL 4 Mart 2011 tarihli yazısında, daha birkaç kişi aday adaylığı başvurusu yapmışken, MHP ve AKP’nin adaylık seçimlerine Parti Genel Merkezinin müdahale edeceğini ve CHP Genel Merkezinin de ön seçim yapacağını belirtmişti.
 
Partilerin seçime girerken ki durumlarını tahlil eden ve Milletvekili açısından başarı nedir? diye soran Selim GÖKEL 45 gün önceki  “Niğde’nin Seçimi…Değil mi? başlıklı yazısında, Niğde'nin bu günkü siyasi  durumunu öngörmüş ve yazısını şöyle bitirmişti.
 
 
Niğde’de iktidar milletvekillerinin iyi yada kötü çizdiği grafiğin hiçbir önemi yok. Bundan sonra Niğde’den seçilecek Ak Partili vekillerinin de kalitesi, aklı ve duruşunun hiç önemi olmayacak.
 
Çünkü…
 
2002 Kasım’daki seçim gibi… 2007 Temmuz’daki seçim gibi… Yapılacak olan 2011 Haziran’ındaki seçim de Niğde’nin değil, Ankara’nın seçimi olacak.
 
12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçim!
 
Ak Parti Niğde İl Teşkilatının seçimi! değil…
 
Ak Parti Genel Merkezinin seçimi! olacak,
 
Niğdeli, Ali’nin Mehmet’in seçimi! değil…
 
Tayyip Erdoğan’ın seçimi! olacak…
 
İleri! Demokrasi seçimi! değil…
 
Seçkinlerin seçimi! Olacak
 
Adı seçim!…
 
Olacak…
 
Niğdeli; Vekillerini seçmedikçe de, Ankara’nın verdiği culüs ve bahşişlerle şuan ki gibi yetinmek, yaşamak zorunda kalacak.
 
 Bu yüzden aday adaylarının adı da, sayısı da, kalitesi de önemsiz…
 
Niğde için yine bir şey değişmeyecek…
 
Aksi… klasik politikacı yalanıdır…
 
Biline…
 
 
 
Not : Selim Gökel yerel yazılarına devam edecek.
 

Niğde ‘de sıradanlıkla övünmek…Yaşamak

14 Aralık 2010 tarihli yazısı için TIKLAYIN


Editör: TE Bilişim