Geçtiğimiz gün yayınladığımız Ecemiş Suyu ve Niğde Havaalanı konusundaki yayınlarımız gündemi oluşturdu. Bir çok kişi bu konuda görüşlerini paylaştı.

23. Dönem Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Ecemiş Suyu ve Havaalanı konularında daha önce yaptığı çalışmalar ve bu konudaki fikrini paylaştı.

23. Dönem Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu sitemize gönderdiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
 
Selamoğlu’nun açıklaması aynen şöyle; “Gerek tüm yurtta gerekse yurt dışında yaşayan hemşerilerimizi memleketimiz hakkında bilgilendiren ve tarafsız yayınlarınızla hemşerilemizin taktiri toplayan Bor Haber.net sitesini bende yakinen takip etmekteyim. Yaptığınız haberlerle yayın hayatınızda başarılarınızın daim olması dileği ile, sitenizde yayınlamış olduğunuz “Ecemiş suyu  Aksaray’sız hava alanı Başbakan’sız olmaz” başlıklı yazınızı okuduktan sonra bu yazıyı sizlere ve   hemşerilerime gönderme ihtiyacı hissettim.

Öncelikle Niğdemizi  ilgilendiren böyle iki önemli konuya parmak basmanız ve yakından takip ederek gündemde tuttuğunuz için sizleri gönülden kutluyorum.

Bilindiği üzere Ecemiş suyu ve Havaalanı konuları uzun yıllar unutulmuş ihmal edilmiş projeler iken milletvekilliği dönemimde yakinen takip ettiğim ve projelendirdiğim önem verdiğim konular idi, lakin görev sürem dahilinde belirli bir noktaya getirmiş olduğum projeleri görev sürem bittiği için devam ettirme şansım olamadı.

ECEMİŞ SUYU İLİMİZE KAZANDIRMAK İÇİN YOĞUN ÇALIŞMALARIM OLDU

Ecemiş suyunun Niğde ve Bor’a ve dolayısıyla güzergahtaki beldelerimizin içme suyu ihtiyacını karşılamadaki önemini ve yaptığımız çalışmaları sizler aracılığı ile Niğde kamuoyuna defalarca taşıma imkanı buldum. Daha önce Nevşehir’inde talip olduğu Ecemiş suyunu ilimize kazandırılmasında yoğun çalışmalarım oldu ve bu konuda ihale aşamasına kadar gelinmişti.

Bu suyun ilimizde değerlendirilmesi için Bademdere civarına yapılacak bir barajla kendi cazibesiyle ilimize ulaşması mümkün idi. Bugün Niğde ve Bor da belediyelerimizin şehrin suyunu karşılamak için kuyulardan çıkardıkları suya harcanan elektrik enerjisinin maliyeti göz önüne alınırsa bu projenin işletilmesi uzun vadede çok daha ucuza mal olacaktır. Aksaray elbette bugün böyle bir suya kavuşmak ister. Daha önceden Mamasın barajını besleyen Azatlıdan giden suya baraj yapılmasını arzu etmediği gibi Ecemiş suyunun da sadece ilimiz tarafından değerlendirilmesini çok fazla arzu etmeyeceklerdir. Elbette bölge illerinin ve komşularımızın kaynaklarımızdan yararlanması ve ihtiyaçlarını karşılamalarını bizlerde isteriz fakat suyun kapasitesi iki ilin ihtiyaçlarına birden cevap veremeyecektir. Nitekim yaptığımız çalışmalar neticesinde de Mamasın barajı konusunda ilimiz kazançlı çıkmıştır.

HASANDAĞI HAVAALANINI PROJELENDİRİP BAŞBAKAN’A SUNMUŞTUK

Bir diğer önemli konu olan ve son günlerde yoğun bir şekilde gündemde bulunan Niğde Havaalanı konusunda görüşlerinizde haklısınız. Milletvekilliği dönemimde yine dönemin Aksaray Milletvekilleri ile istişarelerimiz neticesinde Niğde Aksaray ve Ereğli üçgeninde  bölgenin ihtiyacına cevap verebilecek kapasitede ve işlevsel olabilecek bir milyondan fazla yurtdaşımızın istifade edebileceği ve Niğde ili sınırları içine yapılacak hava alanı projemizi Sn Başbakanımıza bizzat sunmuştuk. Adının da Hasan Dağı Havaalanı olarak projelendirdiğimiz yatırım Sn Başbakanımız tarafından olumlu karşılık bulmuş ve gerekli araştırma ve çalışmaların yapılması için talimatlarını vermişlerdi ancak sonrasında proje takipsizlik sonucu maalesef halen beklemektedir. Oysaki bu projenin tüm bölge kamuoyu tarafından sahiplenilip gerçekleşmesi için gerekli birlikteliği sağlamamız lazım. Siyasetcisi , sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve siz değerli basın üzerine düşen ne varsa yapılması gerekli. Bölgemiz için böyle bir havaalanına ihtiyacımız vardır, bunun bilinci içinde çalışmamız gerekmektedir.


Bu duygu ve düşünceler içinde sizlerin vasıtası ile tüm hemşerilerime saygılarımı sunar ilimiz için birlik ve beraberlik içinde güzel yarınlar dilerim
 
Muharrem SELAMOĞLU
23. DÖNEM NİĞDE MİLLETVEKİLİ
 

Editör: TE Bilişim