Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu Cumhuriyetimizin 87. Yıldönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
Selamoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi.
Bugün, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 87. yıldönümünü kutlamanın heyecanını, coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, Cumhuriyet’in kuruluş prensipleri olan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olabilme yolunda her geçen gün daha da ilerliyor olmanın huzuru içerisinde bu sene 29 Ekim’e ulaşmış bulunuyoruz.
Her geçen yıl demokratikleşme ve hukukun üstünlüğü gibi ülkemizin en önemli kuruluş prensiplerinde ilerleme sağlanmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yüce milletimizin canı kanı pahasına savunmuş ve kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti artık muasır medeniyetler seviyesi hedefine çok daha hızlı, sağlıklı ve istikrarla ilerlemektedir.
Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu 29 Ekim 1923’den beri özlenen, beklenen bütün hedeflere tek tek ulaşılmaktadır. Atamızın bizlere önderlik ederek hedef olarak önümüze koyduğu “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” prensibi yolunda da son yıllarda oldukça önemli adımlar atılmış olması, bu kutlu günde hepimize gurur vermektedir.

Bu gurur ve ilerleme yolunda görevimizin bilinciyle, tüm hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”
Editör: TE Bilişim