Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odasını ziyaret etti.
Niğde de çalışan mimarlar ve inşaat mühendisleriyle bir araya gelen Akdoğan, Niğde’nin imar sorunlarını birlikte çözmek için ortak hareket edilmesi gerektiğini açıkladı.
Sivil Toplum Kuruluşlarına ziyaretlerini sürdüren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Niğde şubesini de ziyaret etti.
Sivil Toplum Kuruluşlarına ziyaretlerini sürdüren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan İnşaat Mühendisleri odasını ziyaret etti. Niğde’nin geleceği için imar sorununun çözülmesi gerektiğine değinen Akdoğan; “Belediye dediğimiz zaman yol, su kanalizasyon ve inşaat akla geliyor. İllerde inşaatlarla ilgili yasaların belediyelere verdiği yetkiler var. Diğer yandan inşaatla ilgili teknik elemanların üye olduğu odalarımız var. Odalarımızın görüşleri bizim açımızdan önemli. İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odasının görüşlerini imar uygulamalarımızda göz önünde bulundurmamız gerektiğinin önemini vurgulamak istiyorum. Şehrimizi güzelleştirmek, görüntü kirliliğinden uzaklaştırarak iyi bir mimari yapıya kavuşturmak amacıyla, hem mimarlar odasıyla hem inşaat mühendisleri odasıyla diyalog içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Belediye Başkanı seçildiğimde imar işlerinde sadece binlik planlar vardı. O da birçoğu hakikaten güncelliğini kaybetmiş. Hem meclisin aldığı mimar tadilatları işlenmemiş, nasıl olduğu belli değildi ve bir çok eksiklikler vardı. Yine nazım mimar planı yani 5 binlik planı ve 25 binlik planı olmayan bir ildi. Şu anda belediye olarak il özel idaresi ile 25 binlik planı bitirmek üzereyiz. 25 binlik planın hali hazırı tamamlandıktan sonra 5 binlik plana geçilecek. Bununla ilgili özellikle inşaat mühendisleri odasının düşüncelerini Niğde Belediyesi’ne yazılı olarak verilmesini istedik. Planlar hazırlanırken nelere dikkat etmemiz lazım 5 binlik planlar çıkarılırken hangi hususları göz önünde bulundurmamız lazım. Bu konuda ki öneriler Niğde’nin geleceği için önemli.  Bu çalışmaların başlama aşamasında belediye olarak bizim hem mimarlar hem de inşaat mühendislerinin desteğine düşüncesine ihtiyacımız var. Bu şehir bizim. Biz burada yaşıyoruz. Siz de burada yaşıyorsunuz. Biz de buranın ekmeğini yiyoruz suyunu içiyoruz, sizde aynı şekilde o zaman bu şehirle ilgili siz de bizde taşın altına elimizi koyalım. Bu şehrin güzelleşmesiyle ilgili gelişmesiyle ilgili hakikaten çağdaş bir şehir oluşmasıyla ilgili modern bir şehir oluşmasıyla ilgili ne yapmamız gerekiyorsa beraberce yapalım” şeklinde konuştu.
Ziyaretlerinden dolayı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür eden İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Abudder Zorba; “Bizim odamızı ziyaretinizden çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ayrıca bu plan değerleri belediyenin, Niğde’nin geleceği ile önemli. Hem mühendisler hem mimarların hem de Niğde’de ki Sivil Toplum Örgütlerinin beraber çözmesi gereken problemleri var Niğde’nin. Bununla ilgili biz yazılı olarak da bilgi veririz.
İnşaat Mühendisleri Oda ziyaretinin ardından Mimarlar Odasını ziyaret eden Belediye Başkanı Akdoğan; “Belediye ile beraber çalışan odaların en başında gelen odalardan bir tanesisiniz. Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası belediye ile devamlı içli dışlı. Tabi bunu Niğde açısından düşünürsek içli dışlılıkla yetmiyor. İmar için 5 binlik plan yapılma stardı verilmeden önce mimarlar odasının biz görüşünü almamız ya da bu noktada nasıl bir yol haritası takip etmemiz lazım. Sivil Toplum Örgütlerinin görüşlerini aldığımız gibi teknik manada bu işi doğrudan ilgilendiren mimarlar ve inşaat mühendisleri odalarının görüşlerini almak, bilgi paylaşımı yapmak, ve o çerçevede bu planı hazırlayıp meclise getirmek gerek diye biz düşünüyoruz” dedi.
Niğde Mimarlar Odasını ziyaret eden ilk Belediye Başkanının Faruk Akdoğan olduğunu belirten Niğde Mimarlar Odası Başkanı Bülent Karabulut; “Mimarlar Odamızı ziyaret eden ilk Belediye Başkanı Sayın Faruk Akdoğan’a teşekkür ediyoruz. Öngörülerinden dolayı şahsım ve yönetim olarak çok memnun olduk. Yaşanan sıkıntıların öncelikle farkına varabilmek çözümün belki de yarısı. Dolayısıyla şehir için yapılacak bir çözümün şehirde yaşayan insanlar tarafından şekillendirebilmesi de herkesi memnun edecek bir yaklaşım açısı. Dolayısıyla biz kamu kurumu niteliğinde bir meslek odası olarak öncelikle kendi mesleğimizden ve mesleki sorumluluğumuzdan dolayı yapılması düşünülen bu nazım imar planı süreci içerisinde belediyemizle beraber çalışmaktan mutluluk duyacağız. Bu yaklaşımınız bir idareci olarak gerçekten takdire şayan olduğunu düşünüyorum. 37 tane odaya kayıtlı mimarımız var hepimiz ayrı ayrı bu konuyla ilgili çalışmaktan büyük memnuniyet duyacağız” şeklinde konuştu.
GESİAD ve TÜMSİAD’ı da ziyaret eden Başkan Akdoğan; “Bir çok alanda hizmet üretmeye çalışıyoruz. İnsanların yaşam kalitesini artırmak için şehrin sorunların azaltmak için bir gayret içerisindeyiz. Uygulamada olan çok sayıda proje var. Küçüklü büyüklü düşündüğümüz zaman 50 tane Yürüttüğümüz proje var. Belediyeyi devraldığımızda uygulamada olan bir tane proje yoktu. Ama şu anda bir sürü proje sahibiyiz. Daha iyi olunması mümkündür. Gayretimiz de daha iyi olmak yolunda” dedi.
GESİAD Başkanı Ali Erol ise; “İnsanlar, mahalle itibariyle bölge itibariyle kendi mahallesinde yapılanı kendi caddesinde yapılanı görürler. Sürekli çevreyi dolaşma imkânı olmayan insanlarında bu konuda bilgilendirilmesi şart. Şimdi hizmet etmek kolay bir şey değil, insanları memnun etmek çok kolay bir şey değil. Hele hele alt yapı çalışması yapma işin en zor tarafı. Bir kanalizasyon çalışması yapıyorsunuz. Ben olaya biraz olumlu yönlerinden bakmaya çalışıyorum. Şimdi alt yapının olmadığını düşünün. Evinizde kullandığınız mutfağınızdaki suyun gitmediğini düşünün. Tuvaletinizdeki suyun gitmediğini düşünün ne yapacaksınız yine şikayet edeceksiniz bu sefer. O zaman demek ki bir şeye sabır göstermek gerekiyor. Yani bu iş yapılacak bu iş yapılıncaya kadar bu işe sabır göstermek gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim