Kuzey Irak sınırında 1994 yılında şehit olan ve naaşı bulunamadığı için memleketi Niğde'de kendisine sembolik mezar yaptırılan Tayfun Özaksoy'un ailesi oğullarını ziyaret etti. 

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Niğde şehitliğindeki törene katılan Şehit Tayfun Özaksoy'un ailesi, 3 sene önce yaptırılan sembolik mezar başında dua etti. Şehit Tayfun Özaksoy’un annesi Ayşe Özaksoy, oğlunun naaşı bulunamadığı için kendilerinin isteği üzerine sembolik mezar yaptırıldığını söyledi. Anne Ayşe Özaksoy, “O nasılsa beni her yerde görüyor. Hissediyorum bunu. Tabii zor, bulunamaması bizim için ikinci bir acı. Ama takdir-i ilahi ne diyebilirim ki” dedi. 

Şehidin ablası Selda Celep ise, kardeşinin şehit oluşunu şöyle anlattı:

”Kuzey Irak’ta çatışmada bir asker vurulunca abim komutayı devralıyor. Geri döndüklerinde abim ile Antalyalı bir çocuk yoklarmış. Biri roketatara denk geldi, biri uçurumdan uçtu diye tutanak tutmuşlar. Ekim ayından dolayı kar olunca her yer geriye dönüp aramamışlar. Gerçekten öldüler mi kaçırıldılar mı, orada parçalanıp parçaları orada mı kaldı bilmiyoruz”. 

Yıllardır kardeşini beklediklerini söyleyen Selda Celep, ‘‘Biz yıllardır ne kulakları çınlasın diyebiliyoruz, ne Allah rahmet eylesin diyebiliyoruz. Hala gelecek diye bekliyoruz. Her çalan kapıda, her çalan telefonda ondan bir haber mi var diyerek bekliyoruz. Oğluma abimin adını koyduk dayısının adını yaşatsın diye. İnşallah kaderi benzemez" diye konuştu.

Her sene şehitliği ziyaret ettiklerini söyleyen Selda Celep, "3 sene oldu bu sembolik mezarın yapılalı. Annem öncesinde kabul etmemişti. İçinde olmadıktan sonra boş mezarı ne yapayım demişti. 2011'de babam vefat edince ve kendisi de yaşlanınca en azından gelen gidenler bir Fatiha okur, çocuklar yerini bilir, adı yaşasın diyerek boş bir mezarın yapılmasını sonradan kendisi talep etti" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim