Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem geçtiğimiz hafta yaşanan Şehit ve Gazi Ailelerine yardım konusunda Ömer Fethi Gürer'in belgesi ile açıkladığı tartışmaya Ömer Fethi Gürer'i eleştirerek giren Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir'in bu tavrına CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem tepki gösterdi.

Başkan Erhan Adem konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Niğde ilimizde Ulusal Türkiye Harp malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği  ile  Yerel Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanış ma Derneği bulunuyor. Şehit Aileleri ve gazilere ilgili müdürlükçe yardımın kesildiğine dair yazılı belge ile bilgi veriliyor.CHP milletvekilimiz Ömer Fethi Gürer’e bu belge ulaştırılıyor. Türkiye Harp malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği  Başkanı Ramazan Yıldız konuyu ilgili müdürlükle görüştüğünde Bakanlık genelgesi ile bayram ikramiyesi nedeni ile yardımlar kesildiğini belirtiyor. Bunun üzerine milletvekilimiz Ömer Fethi Gürer belgeye dayalı açıklama yapınca Bakanlık devreye giriyor.

Niğde Valiliği valiliğin bilgisi dışında  ilgili müdürlüğün yetkisi aşarak böyle bir karar verdiği ifade ediyor.Valilik olayın sonunda müdüre soruşturma açıyor.
Bu süreçte daha valilik açıklama yapmadan yerel şehit aileleri ve gazi dernek başkanı haddini aşarak AKP iktidarı sözcüsü gibi açıklama yaparak milletvelimizi yalanlamaya kalkıyor.

Niğde Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ömer Demir,  birileri talimatı ile şehit aile ve gazileri istismar eden bir yaklaşım sergiliyor.Orta yerde belge varken dernek başkanın bu telaşı niye? Yoksa bu sayede diğer ailelerden farklı bir  ilişki içindemi ? Niğde’de  diğer ulusal dernek  durumu belge ile ortaya koyarken yerel dernek başkanı Ömer Demir kimler konuşturuyor.Sayın vekilimiz ortaya çıkarmasa şehit aileleri ve gazilerin yardımı kesiliyordu.Dernek Başkanını sorumluluğuna uygun siyaset çağrıştırmayan biçimde şehit aile ve gazilerin haklarını koruyacak bir davranışla hareket etmeye davet ediyoruz. Bir milletvekilinin belgeye dayalı açıklamasına yalan demek hattide vazifeside değildir" dedi. 

 
Editör: TE Bilişim