Niğde Emniyet Müdürlüğü Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeni ile uygulanacak yasakları açıkladı.



Niğde Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama da; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda yapılan son değişiklikle halk tarafından seçilecek olan Cumhurbaşkanının seçim tarihi, Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilk oylama 10 Ağustos 2014 Pazar günü, seçimlerin ikinci oylamaya kalması durumunda ise 24 Ağustos 2014 Pazar günü olarak belirlenmiştir.


Cumhurbaşkanı seçiminin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi ile seçmen iradesinin sağlıklı ve düzenli bir şekilde sandığa yansımasının sağlanması adına Yüksek Seçim Kurulu’nun 02.08.2014 tarih ve 29076 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan kararı ile seçim gününde uyulacak esaslara göre;

Oy verme günü sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’a kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olup, oy verme süresince umuma açık eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilebilecek, kahvehane, kıraathane ve internet kafeler dahil bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacaktır.

Oy verme günü sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’a kadar, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanların dışında hiç kimse, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 6. maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde belirtilen ateşli silahlar, patlayıcı maddeler ve saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici aletleri köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacaklardır.


Yapılacak olan denetimlerde belirtilen yasaklara uymadığı tespit edilen kişiler ve işletmeler hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.”denildi.



Editör: TE Bilişim