Türkiye Büyük Millet Meclisine, millet adına hizmet verecek vekillerimizi seçerken altın değerinde olan oylarımızın farkında olmalıyız ve seçeceğimiz vekillerde bir takım vasıflar aramalıyız.

Milletin temsilciğini üstlenecek politikacı ve siyasetçi hiçbir zaman duyarsız olmamalı, aksine saf, temiz, yufka yürekli, sevimli, nazik ve sözünün eri olmalıdır.

Özlenen siyasetçi, çıkar peşinde koşan, beyninden ve midesinden başkalarına bağımlı olmayan, azimli, kararlı, sabırlı, vefalı ve aynı zamanda etik açıdan tutarlı olmalıdır.

Arzu edilen politikacı asaleti, karakteri sağlam, cesur, mert, akıllı, ileri görüşlü, dürüst karakterli olmalıdır.

Aradığımız politikacı, yaşamını kendi çıkarları üzerine kuran, “Nerede akşam orada sabah” diyen değil; milli duyguları her şeyin üstünde gören, hamleci, yapıcı, kula kul olmayan, vatanı düşmana peşkeş çekmeyen biri olmalıdır.

 Her gün çalışmalarını yalan üstüne kuran, insanlar arasında ayrımcılık yapıp, “Sendendir, bendendir” diyerek liyakatsiz kimseleri iş başına getirenleri değil, vatandaşın problemlerini, acılarını yüreğinde duyan siyasetçi ve politikacıyı tercih etmeli.

Yanlışları doğru gibi gösteren “Yel gelince derede, sel gelince tepeye çıkan”, her ipte oynayabilen politikacı değil, halkın mutluluğu için, gecesini gündüzüne katan, siyah ile beyazı hassas bir terazide tartanlar arasında tercih yapmalı.

Siyasetçi, kendine güvenen, yol gösteren olmalı ve insanlara değer vermelidir. Özellikle millete hizmet etmeyi ibadet saymalıdır.

Siyasetçi, ülkesine veya beldesine hizmet götürürken seçmenine hesap vermeli.

 Siyasetçi görevini icra ederken makam ve mevki sahibi olmak için değil, halkına hizmet etmeyi amaçlamalıdır. İstenilen göreve seçilemeyince veya aday olamayınca kenara çekilmemeli.

Siyasetçi sorumluluk sahibi olmalı, adaletli ve toplumunun çıkarlarını gözetmeli.

Karakterli siyasetçi, gelecek seçim için ne yapayım da seçileyim diye değil, daha iyi hizmeti nasıl yaparım diye çalışmalı ve halkının derdine, sevincine ortak olmalı, onun yanında yer almalıdır. 

Siyasetçi, gururlu, kibirli, kinci değil, kültürlü ve ikna edici olmalı.

Siyasetçi; özü, sözü bir, güvenilir, hak ve adaleti eşit dağıtan, kararlı ve yürekli olmalı.

Siyasetçi; verdiği sözün arkasında durmalı ve adam gibi adam olmalı, insanlara tepeden bakmamalı, güvenilir ve şeffaf olmalı.

Siyasetçi insanlara güvenmeli, dostlarını yönetici oldum diye unutmamalı.

Böylece sizler de vatandaşlık görevinizi yerine getirirken, hislerinizle değil mantığınızla karar vermelisiniz. Sandık önüne geldiğinizde, iyi politikacı ve siyasetçiyi hem yüreğiniz hem mantığınız açısından iyice düşünerek seçmelisiniz.

Bu vesileyle bütün partilerin milletvekili adaylarına başarılar diliyorum.